Fra idoldyrkelse til venskab: Volbeat-stjerne nyder sine dybe samtaler med Metallicas forsanger

Som barn drømte Michael Poulsen om at spille med Metallica. Nu er han selv en verdensstjerne på rockscenen og blevet venner med idolerne fra USA.

(Foto: Collage © Scanpix)

Da Michael Poulsen voksede op i Ringsted, var det bands som Metallica, der hang på drengeværelset.

Der var nu noget sejt og anderledes melodisk over metalbandet, syntes den unge Michael Poulsen, der tog til København med ”en flok rødder” for at købe bandets plader på vinyl.

Faktisk inspirerede Metallica ham så meget, at han i dag selv er blevet rockstjerne både herhjemme og i udlandet takket være hans egne melodiske metalsange.

Michael Poulsens band Volbeat giver den i disse år fuld spade med turnéer i både Europa, USA og Asien. Det danske band har toppet flere hitlister – også over there – og har fans verden over. Faktisk ligesom idolerne fra Metallica.

Og selvom plakaterne med Metallica for længst er revet ned, så lever superbandet stadig i Michael Poulsen.

For det første er han stadig fan. For det andet er han i dag både musikerkollega og ven med det amerikanske metalband, der spiller hele fire koncerter i Royal Arena den kommende uge.

Idolplakaterne blev levende

Venskabet blomstrede allerede i 2007, da Lars Ulrich fra Metallica snusede rundt efter et godt, dansk opvarmningsband til deres koncert i Aarhus.

- Og der har Lars på et tidspunkt spurgt folk omkring sig: Hvad rører der på sig af danske bands? Hvem snakker folk om lige nu? Og dengang snakkede mange åbenbart om Volbeat, og så sagde Lars: Dem har jeg godt nok hørt om.

Det næste, der skete, var nærmest for godt til at være sandt, fortæller Michael Poulsen:

- Der gik ikke særlig lang tid, så fik vi et opkald, om vi var interesseret i at spille med Metallica i Aarhus. Det er et opkald, der nok kommer til at sidde i skroget i mange år, for det var fuldstændigt uvirkeligt og en drengedrøm, der kunne gå i opfyldelse.

Sådan så Metallica ud, da Michael Poulsen var teenager i 90'erne. På billedet ses danske Lars Ulrich (tv.) og amerikanerne James Hetfield, Kirk Hammet og Jason Newsted. Sidstnævnte er dog i dag erstattet af Robert Trujillo. (© Scanpix)

Med ét blev idolplakaterne hjemme i Ringsted levende.

- De fik jo lige pludselig en helt anden betydning. At man så mange år efter skulle spille med sine idoler, det var helt specielt, siger sangeren.

Og så blev Metallica Volbeat-fans

Metallica blev så glad for Volbeats lyd og selskab, at bandet inviterede de danske legekammerater med på bandets store USA-turné.

- Med tiden er de jo også blevet en form for Volbeat-fans. Specielt Hetfield blev glad for Volbeat, så ham brugte jeg en del tid med, siger Michael Poulsen om Metallicas forsanger, James Hetfield.

Det var dette begejstrede publikum, der mødte Volbeat, da bandet første gang varmede op for Metallica en sommerdag i 2007 i Aarhus. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Den danske rockstjerne har endda haft ham på besøg og været ude at spise med ham flere gange.

- Han besøger mig også, når vi er i USA, hvis de selv er ude og spille, så der kom et godt venskab ud af det, fortæller Michael Poulsen.

Senere kom endnu en USA-turné til og dernæst en europæisk koncertrække.

Har lært en masse af Metallica

I dag er Volbeat selv et kæmpe navn på rockscenen. På vejen til sin egen verdenssucces har Michael Poulsen taget noter, når han iagttog vennerne i Metallica og holdet bag bandet.

- Det at stå tidligt op og se, hvordan hele maskineriet ”Metallica” arbejder. Se alle lastbilerne, hvordan crewet arbejder, og hvor velarrangeret og velorganiseret det hele var, fra folk stod op, til den sidste ting blev pakket ned, det var meget imponerende, siger han og fortsætter:

- Der er helt sikker nogle ting, som man skrev ned i sin notesbog, og hvor man tænkte: Hvis vi skulle nå op på det her niveau, så virker det her yderst effektivt. Så det var lige noget med at få skaffet nogle kontakter, du ved. Og i dag der er vi selv signet til Metallicas management.

Michael Poulsen (anden til venstre) og resten af Volbeat poserer her hver med prisen for bedste internationale rock/alternative-pris under Echo Music Awards i Berlin i 2014 (Foto: Kai Pfaffenbach © Scanpix)

Volbeat-album overhaler Metallica

Udover de gode noter og gode råd fra Metallica har Michael Poulsen helt personligt også lært meget af sine samtaler med James Hetfield.

Ham taler han både musik, arbejdsliv og private ting med.

- Så der har været dybe samtale, som ikke nødvendigvis har drejet sig om musik, som jeg føler, at jeg har kunnet lære meget af. Men dem deler jeg ikke – det bliver i privaten, siger rockstjernen.

I 2016 udkom der både et nyt Metallica- og et nyt Volbeat-album. Den gode nyhed er, at jeres album har solgt bedst her i Danmark. Hvordan har du det med, at du overgår dine egne idoler?

- Ja, aj, det tror jeg ikke, vi skal snakke så meget om, siger Michael Poulsen grinende.

- Selvfølgelig er vi stolte, og tallene går så forrygende godt, men jeg vil også gerne sige, at vi er meget taknemmelige, og at det altid er en fornøjelse at komme og spiller for et dansk publikum. Men jeg vil helst ikke... altså, Metallica er legendarisk, og de er urørlige, og det skal jeg ikke hæve mig over.

Du kan nørde Metallica til den helt store guldmedalje og høre mere fra Michael Poulsen i det seks timer lange program ’P6 Beat elsker Metallica’ i morgen fra klokken 10 til 16 på P6 Beat. Programmet kan podcastes fra søndag morgen.

FacebookTwitter