Tema David Bowie 1947 - 2016

Fra niche til hitmager: Sådan blev David Bowie til en verdensstjerne

TIDSLINJE: Afdøde David Bowie har både haft op og nedture i sin musikalske karriere. Her får du en gennemgang af højdepunkterne og de mindre heldige perioder.

Det kan være svært for en aldrende musiker at blive ved med at forny sig og lave plader, der modtages med klapsalver.

Men det gjaldt åbenbart ikke for den nu afdøde David Bowie, der for bare tre dage siden på sin 69 års fødselsdag udgav albummet ’Blackstar’. Et album, der blev rost af anmelderne for at pege fremad.

Men pladen er nu blevet sangeren og musikerens sidste.

David Bowie 1947 - 2016

Sangeren og sangskriveren David Bowie døde den 10. januar 2016 efter at have været syg af kræft i halvandet år. Alligevel var dødsfaldet uventet i offentligheden, og det sendte chokbølger gennem verden. David Bowie døde to dage efter udgivelsen af albummet Blackstar.

Gå til tema

David Bowie havde ellers masser i sin musikalske bagage, som han kunne have lænet sig dovent op ad. Men sådan arbejdede Bowie tydeligvis ikke.

Musikken har dog ikke altid været en dans på roser for David Bowie, der har justeret sit kreative ståsted flere gange.

Vi har derfor teamet op med Bowie-ekspert, musikjournalist og forfatter Jan Poulsen, der blandt andet har skrevet bogen ’David Bowie - station til station mod den næste dag’.

I denne tidslinje gennemgår han Bowies mange roller, de knap så heldige perioder og de mange højdepunkter i hans musikalske virke. Klik dig igennem tidslinjen med citater, billeder og videoer øverst her på siden.

Kilder: Jan Poulsen, Wikipedia.com og davidbowie.com.

Tak, David Bowie.

Opslået af DR Nyheder på 10. januar 2016

Artikel er opdateret efter David Bowies død, 11. januar.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve