Frem med mobilen og syng: Kom i radioen med din veninde og din nabo

I anledning af Spil Dansk Ugen opfordrer DR og Foreningen Spil Dansk alle danskere til at blive en del af Danmarks største Spil Dansk-kor. Og du behøver ikke engang løfte dig fra sofaen.

I må meget gerne være flere personer, der synger samtidig på jeres bidrag til Danmarks største Spil Dansk-kor. Så hiv endelig fat i din veninde eller dine kollegaer og syng løs! (Foto: lev dolgachov © lev dolgachov)

Vil du gerne høre din egen - og måske dine kollegers - sangstemme i radioen? Så har du muligheden nu.

P4 og Foreningen Spil Dansk søger netop din sangstemme til at synge med i Danmarks største Spil Dansk-kor på ét af de seneste års største danske hits.

Og hiv endelig fat i din veninde, din nabo, dine kolleger eller andre i din omgangskreds, som du gerne vil synge sammen med.

Om Danmarks største Spil Dansk-kor
 • Danmarks største Spil Dansk-kor er et samarbejde mellem DR P4 og Spil Dansk.
 • Projektet er en del af det landsdækkende initiativ Danmarks Fællessang
 • Læs mere om Spil Dansk Ugen og Danmarks Fællessang på spildansk.dk
 • Spil Dansk Ugen er altid i uge 44 (30. okt. – 5. nov)
 • DR spiller udelukkende dansk produceret musik i radioen i Spil Dansk Ugen, hvor hver kanal har sin egen dag med dansk musik.

Alt du behøver er en mobiltelefon - teksten til sangen og det stykke underlægningsmusik, du - eller I - skal synge ind over, finder du nederst i artiklen.

Som optakt til Spil Dansk Ugen, der hylder dansk musik, opfordrer P4 og Foreningen Spil Dansk nemlig danskerne til at synge Ulige Numres store hit 'Frit Land', optage det med mobilen og sende det til P4. Du kan både optage det med mobilkameraet eller som lyd.

Sådan gør du
 • Print teksten til 'Frit Land', som du finder nederst i artiklen.
 • Afspil lydfilen med sangen, som du også finder nederst i artiklen, så alle, der skal synge med, kan høre den - men spil tracket så lavt som muligt. Det er jo jeres stemmer, vi skal høre.
 • Syng!
 • Optag sangen med mobiltelefon eller på anden måde.
 • Send video/lydfil til spildansk@dr.dk
 • Sidste frist: Søndag den 22. oktober

Hvis du har spørgsmål til projektet eller om, hvordan du deltager, så skriv til Ingrid Schmidt fra DR Midt & Vest på isc@dr.dk

Syng i radioen

Alle stemmer, høje som dybe, unge som gamle, kønne som knap så kønne, bliver derefter samlet til ét stort kor, og det færdige resultat bliver spillet i P4 Morgen den 2. november under den årligt tilbagevendende Spil Dansk Ugen.

'Frit Land' er én af de 17 sange, som indgår i den officielle Spil Dansk 'sangbog' for 2017, og det er tidligere forsanger Carl Emil Petersen, der har komponeret og skrevet teksten til den nu opløste gruppes store hit.

Hvis du ikke kan alle linjer udenad, kan du finde teksten lige her:

Når du synger sangen, skal du gøre det ind over en særudgave af nummeret, som du finder herunder.

Det er vigtigt, at du synger sangen ind over tracket, så alle synger ud fra den samme underlægningsmusik.

Deadline for at indsende dit bidrag er den 22. oktober.