Giv dit bud på en musikalsk skilsmisse

Peter Sommer bearbejder sin skilsmisse gennem hele sit nye og anmelderroste album, men hvilken sang er efter din mening den bedste skilsmisse-sang?

Bag solbriller og ordspil bearbejder Peter Sommer sin skilsmisse fra sangerinden Lise Westzynthius på sit nyeste album 'Alt Forladt'. (© Pressebillede Skandinavian)

Mandag udkom Peter Sommers album "Alt Forladt", hvor den danske poet bearbejder sin skilsmisse med sangerinden Lise Westzynthius. Og selvom tonen er tung og trist, er anmelderne begejstrede for det nye album.

I Jyllands-Posten og musikmagasinet Gaffa får Peter Sommer fem stjerner ud af seks mulige, og Gaffas anmelder Michael Jose Gonzalez betegner albummet som karrierens bedste udspil.

- Med hjerteskærende - men skønne - Alt Forladt har Peter Sommer begivet sig ud på en decideret følelsesmæssig maraton svøbt i elektronika, skriver Michael Jose Gonzalez i Gaffa og kalder 'Alt Forladt' en modig, stærk og helstøbt plade.

Ordspil skaber distance

Sproget og Peter Sommers leg med ord er omdrejningspunktet for de fleste anmeldelser af 'Alt Forladt'. I Berlingske hyldes Peter Sommer ordspil, men alligevel bliver det ikke til en topkarakter.

- Når albummet ikke når det sidste stykke fra godt til brilliant, hænger det ikke bare sammen med et par melodisk set svage numre, men også paradoksalt nok med Peter Sommers ordekvilibrisme. Hans ordspil og lege med betydninger skaber nemlig også en distance i sangene. Den bliver et filter mellem ham og lytteren, skriver Jeppe Krogsgaard Christensen i Berlingske.

Der er noget på spil

I Ekstra Bladet er der ligeledes fire ud af seks stjerner til Peter Sommers ærlighed.

- Tilsat sin karakteristiske evne til at vende vrangen underfundigt ud på fraser ser Sommer nederlaget i øjnene uden at have ondt af sig selv, og der er vitterligt noget på spil i smertelige popsange som 'Pænt goddag, pænt farvel', 'Tvivlen er i huset (Del 1)' og titelnummeret, skriver Thomas Treo i Ekstra Bladet.

Han mener dog, at der er lidt for langt mellem højdepunkterne på albummet.

Et sønderrevet menneske

Også Politiken kvitterer med fire hjerter ud af seks mulige, selvom anmelder Simon Lund synes turen gennem den musikalske skilsmisse er hård.

-Det er næsten for meget, og man bliver drænet til sidst. Men det er er modigt og en rammende illustration af et sønderrevet menneske, der er på kant med sin omverden og ikke mindst sig selv. I den forstand er ' Alt Forladt' et vellykket og flot album, skriver Simon Lund i Politiken.

Peter Sommer tager på turné i hele landet til foråret, og lægger ud med koncert i Vega i København den 6. marts.

Din mening: Hvilken sang er den bedste skilsmisse-sang?

Både Peter Sommer og hans tidligere kone Lise Westzynthius har givet deres bud på skilsmissesange, men hvilken sang synes du, er den bedste eller meste rammende skilsmissesang?

Deltag i debatten nedenfor og hør Peter Sommers egen kommentar i Kultursøndag på P1 på søndag klokken 08:30.

Facebook
Twitter