Google bruger 11 år gammelt dansk hit i ny reklame

Junior Seniors 11 år gamle hit 'Move Your Feet' gør reklame for Googles nye HP Chrome Book.

Mere end én million kroner har Google betalt for at få lov til at bruge Junior Seniors hit 'Move Your Feet' i en reklame for selskabets nye HP Chrome Book, fortæller pladeselskabet Crunchy Frog. (Foto: Joy Hoyle © Crunchy Frog)

Den er mere end 11 år gammel, men tilsyneladende stadig hot.

Den danske duo Junior Seniors' hit 'Move Your Feet' er nemlig musikken til Googles nyeste reklame for deres HP Chrome Book.

Hittet, som udkom i 2002 med duoens debutalbum 'D-d-don't Stop the Beat', gjorde Junior Senior til Danmarks hippeste musikalske eksportvare, og både danske og internationale anmeldere elskede albummet.

Rolling Stone, NME og Blender udråbte albummet til et af årets bedste. NME kaldte duoen for "en trendy udgave af Gøg og Gokke", mens San Franciscos Sunday Chronicle beskrev 'Move Your Feet' for "den bedste sang nogensinde".

Solgt for over en million kroner

Crunchy Frog, som har udgivet 'D-d-don't Stop the Beat' i Danmark, fortæller, at samarbejdet mellem Junior Senior og Google er det dyreste salg af musik til reklamer, pladeselskabet har været med til at lave.

Hvor mange penge Google betaler for at gøre brug af sangen, vil pladeselskabet dog ikke fortælle - andet end at det er et syvcifret beløb.

Crunchy Frog har specialiseret sig i at sælge musik til blandt andet reklamer - eksempelvis har gruppen Powersolo sørget for musik til en Coca Cola-reklame, mens Snake and Jet's Amazing Bullit Band har været med til at reklamere for Honda i USA og Canada.

Har været med i mange film

Det er ikke første gang, at Junior Senior tjener penge på 'Move Your Feet'.

Faktisk er hittet nærmest en gammel traver inden for den internationale film-, tv-, og reklameverden.

Hittet har tidligere været brugt som reklame for den australske udgave af programmet 'So You Think You Can Dance', ligesom den har været med i film som 'Forgetting Sarah Marshall', 'White Chicks', 'She's the Man', 'What Happens in Vegas', 'The Prince & Me' og tv-serier som 'One Tree Hill'.

Se reklamen for HP Google Chrome her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk