Grøn Koncert afslører første navn på plakaten: Danske verdensstjerner vender tilbage

Lukas Graham er med, når Grøn Koncert inviterer til fællessang i syv danske byer.

Lukus Graham vender hjem igen, når han skal spille på Grøn Koncert den kommende sommer. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

De har spillet på nogle af de største scener i både ind- og udland.

Til sommer tilslutter Lukas Graham sig så den musikalske karavane Grøn Koncert for fjerde gang, hvilket fører bandet til syv forskellige danske byer på bare ti dage.

En sommertour, som bandets frontfigur Lukas Forchhammer virkelig glæder sig til at være en del af igen.

- Jeg føler, at Grøn Koncert var der, hvor vi virkelig kom ud til den brede danske befolkning. Inden da kendte man os måske fra radioen, men på Grøn blev det en stor fællessangsfest tre år i træk.

- Det var et utroligt stort kompliment for os. Den energi, som vi fik af at spille Grøn Koncert, var noget, som vi kunne tage med til USA og ud i Europa, hvor vi har spillet turneer lige siden.

Lukas Graham til Grammy Awards i Los Angeles februar 2017, hvor de var nomineret i tre kategorier. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)

Udenlandsk hæder

Lukas Graham er efterhånden scenevant i selv de mest nervepirrende omstændigheder. Både til livekoncerter verden over og liveoptrædener på både talkshows og til prisfester.

I år var bandet blandt andet nomineret til hele tre Grammy-priser, der er musikkens svar på Oscar-statuetten - i kategorierne årets udgivelse, årets sang og bedste popduo/popgruppe-optræden.

Bandet optrådte desuden til prisuddelingen, hvor der i år var intet mindre end 26 millioner seere alene i USA.

En kulmination på det foregående år, hvor bandet blandt andet opnåede anden pladsen på den amerikanske hitliste Billboard Hot 100 med deres monsterhit '7 Years'.

Grøn Koncert-turnéplan i 2018:

  • 19/7 – København (Tiøren)

  • 20/7 – Kolding

  • 21/7 – Aarhus

  • 22/7 – Aalborg

  • 26/7 – Esbjerg

  • 27/7 – Odense

  • 28/7 – Næstved

  • 29/7 – København (Valbyparken)