GUIDE Film, musik og debat: Sådan kommer du gratis til Copenhagen Pride

Copenhagen Pride er meget mere end kulørte fjer og pailletter. DR Kultur har samlet et udpluk af de mange gratis kulturtilbud, du kan opleve under Pride-ugen.

Copenhagen Pride er mere end regnbueflag og glimmer. I år står priden bag en lang række gratis kulturtilbud hvor både film, musik og dans er i centrum. (Foto: PYMCA)

I denne uge slippes årets Copenhagen Pride løs i de københavnske gader. Men pride er meget mere end fjerklædte drag queens og ekstravagante paradevogne. Hele ugen finder du en lang række arrangementer rundt omkring i København - alle med et LGBT-twist.

DR Kultur har samlet et lille udpluk af de kulturelle arrangementer, som du kan opleve i ugens løb. Og vigtigst af alt: alle arrangementer er gratis.

Hele ugens program finder du på Copenhagen Prides hjemmeside.

Tirsdag

Film: The Pearl of Africa

19:00 - 21:00, Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K

Dokumentarfilmen ' The Pearl of Africa' sætter fokus på transkønnede Cleo og hendes kamp for transrettigheder i Uganda. En film om had, kærlighed og livet som transkønnet i et af verden mest homofobiske lande. Efter filmen kan du stille spørgsmål til filmens instruktør og gæster fra organisationen Queer Youth Uganda.

Musik: To Sweden With Love

19:00 - 23:00, Pride Square (Rådhuspladsen)

I Sverige er de vilde med fællessang og tirsdag aften inviterer Copenhagen Pride til åbningskoncert i bedste 'Allsång på Skansen'-stil med musikalske gæster fra vores venner i nord. Blandt de optrædende er ét af Sveriges største homoikoner, sangeren Magnus Carlsson, og schlagerdronningen Anna Book.

Onsdag

Debat: Respekt og den gode tone

15:30 - 16:30, Regnbuepladsen (ved Rådhuspladsen)

Hvorfor behandler vi ikke hinanden ordentligt? Det spørgsmål debatterer tv-vært Hans Pilgaard, politiker Özlem Cekic, Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen og teleselskabet Call Me’s direktø, Hanne Lindblad i en diskussion om den gode tone mellem mennesker og i den offentlige debat.

Film: Det Tredje Køn

17:00 - 18:30, Vess, Oehlenschlægersgade 36, 1663 København

Oplev en række kortfilm, der sætter fokus på de problematikker, der er opstået i Pakistan efter indførelsen af det tredje køn. Efter filmene er der spørgerunde med instruktøren og lokale aktivister fra Pakistan. Herunder kan du se traileren til én af filmene, 'Hide & Seek'.

Dans: Unbound

20:00 - 22:30, Pride Square (Rådhuspladsen)

Onsdag aften står i scenekunstens navn på Pride Square’s store scene, hvor du kan opleve et show med bl.a. ballet, akrobatik og bollywooddans på programmet. Blandt de, der indtager scenen, er dansere fra Den Kongelige Ballet og de tre pakistanke transkønnede mavedansere, Neeli Rana, Jannat Ali og Kami Choudhry.

Torsdag

Debat: LBGT i Kenya

16:00 - 16:30 Regnbuepladsen (ved Rådhuspladsen)

I år sætter Copenhagen Pride særligt fokus på lande, hvor LGBT-rettighederne er problematiske. I den forbindelse kan du høre de kenyanske aktivister Daniel Olwang og Frederick Odhiambo fortælle om deres arbejde i organisationen NYARWEK. De to bliver interviewet live på scenen af Anders Reimers Larsen, som er direktør for Operation Dagsværk.

Musik: Under The Rainbow

18:30 - 23:30, Pride Square (Rådhuspladsen)

Skuespiller Maria Ewolter og tidligere Mr. Gay, Jobbe Joller, præsenterer torsdag aften fem timer under den musikalske regnbue med musikalske LGBT-talenter fra ind- og udland. På scenen står blandt andet discokongen Vinnie Who.

Comedy: Standup-comedy med Fawzia Mirza

20:00 - 21:30, Vela Bar, Viktoriagade 2, 1655 København V

Er du til comedy, kan du torsdag aften opleve den pakistansk-canadiske standup-komiker Fawzia Mirza fortælle om sin kamp for accept og opvæksten som lesbisk i et pakistansk miljø. Showet med titlen 'Me, My Mom & Sharmila' kan du opleve på baren Vela. I videoen herunder kan du se et udpluk af Fawzia Mirzas arbejde som skuespiller og komiker.

Fredag

Dragshow: Drag Night 2015

20:00 - 23:00, Pride Square (Rådhuspladsen)

Man kan ikke sige 'pride' uden også at sige 'drag'. Fredag aften indtages Rådhuspladsen af drag queens i alle former og farver. I år er temaet 'Space Camp', så der er lagt op til en aften out of this world.

Aftenens hovednavn er den amerikanske drag queen Violet Chacki. Du kan få en smagsprøve på hendes talenter i videoen herunder.

Lørdag

Musik: Det Store Pride Show

15:30 - 23:30, Pride Square (Rådhuspladsen)

Årets Copenhagen Pride kuliminerer lørdag til den traditionsrige paradekørsel gennem Københavns gader. Når paraden rammer Rådhuspladsen, er der dømt fest og palietter i lange baner. På scenen på Pride Square kan du opleve en lang række artister, der vil holde festen kørende til langt ud på aftenen.

Værd at nævne er den græske stjerne-dj Robin Skouteris og den britiske stjernekomet MNEK, hvis vokal du nok allerede har rystet rumpen til på Gorgon City-nummeret 'Ready For Your Love'

Facebook
Twitter