GUIDE Weekend i Odense: Sådan skal du feste til Karrusel Festival

I weekenden løber den fynske pendant til Distortion af stablen. Her er noget af det, du kan opleve til årets Karrusel Festival.

Sidste års Karrusel bød blandt andet på optrædener fra Mø og Morten Breum. I år er DJ'en Cyril Hahn og rapperen Pharfar blandt hovednavnene. (Foto: Birk Kromann)

I weekenden skyder Odense endnu engang festkanonerne af, når byen inviterer til tre dages gadefest med Karrusel Festival.

Festivalen debuterede sidste år, og i år disker Karrusel igen op med arrangementer og fester rundt omkring i Odenses gader og stræder. Det bliver tre dages byfest med en ny festivalplads hver dag.

Den svære toer

Sidste år deltog omkring 19.000 mennesker i den første udgave af den tre dage lange festival, og arrangørerne regner med lige så mange gæster i år.

- Vi opfatter ikke det her som den svære toer. Alle i Odense kender festivalen nu, og kan huske, hvor stor en succes det var sidste år. Der er selvfølgelig en masse forventningsglæde omkring årets Karrusel, og folk håber, at det bliver endnu større og endnu federe - og det skal det nok blive, siger Mai Øvlisen, der er kommunikationschef hos Karrusel Festival.

DR Kultur har samlet et udpluk af de fester og arrangementer, du ikke må gå glip af, hvis du har planer om at bruge din weekend i den fynske hovedstad.

Torsdag spiller kendt DJ studiestart i gang

Torsdag skydes festivalen i gang med den store Startfest. Festen er en videreudvikling af den traditionsrige Studiestartsfest, som i mange år har sparket skoleåret i gang for byens studerende.

Med Karrusel har studiestarten fået endnu et nøk op ad på festbarometeret. I en af byens grønne parker, Munke Mose, står en lang række DJs og musikere klar til at spille Odense op til dans.

Du kan blandt andet opleve Pharfar, Camilo & Grande, DJ’en Fritz Kalkbrenner og den canadiske stjerne-DJ Cyril Hahn, der brød igennem på internettet, da han remixede den ikoniske 90’er girlpower-hymne ’Say My Name’ af Destiny’s Child.

Fredag byder på gadefest i Distortion-stil

Karrusel blev skabt med københavnske Distortion som forbillede, og lørdag forvandles Odenses gader til en fynsk version af hovedstadens vilde gadefest.

Byen natklubber og caféer rykker den gode stemning udenfor og H.C. Andersens hjemstavn forvandles til et stort tag-selv-bord af fester og arrangementer.

Rundt om i byen kan du feste løs til dj-duoen TooManyLeftHands, Emil Stabil og Top Gunn samt en række andre kunstnere. Dagens program byder også på en stor blanding af rave-fester, twerking, skatekonkurrencer og meget mere.

Fællesspisning og fredagsbajere

Fredagen byder dog på andet end store numser og strobelys.

En række af byens restauranter dækker op til ægte langbordsmiddag midt gennem Odenses gågade, hvor 400 feststemte middagsgæster skåler festen i gang.

Kan du ikke vente med at tage hul på livet som studerende - eller vil du gerne drømme dig tilbage til de glade dage med kolde øl i fredagsbaren - så kan du slukke tørsten i Munke Mose fredag.

Her går de respektive fredagsbarer fra Odenses videregående uddannelser sammen i en kæmpe fælles fredagsbar. Temaet er loungestemning med tæpper på græsset og fadøl i solen.

Lørdag møder fynboerne Kbhavana

Festivalen kulminerer lørdag aften til den store finalefest. Her indtager Karrusel Odense Slot og transformerer det mondæne sceneri til én store festplads.

Her kan du blandt andet tage en tur i den næsten hundrede år gammel karrusel, der har lagt navn til hele spetaklet.

På scenen står navne som Ukendt Kunstner, Eloq og ikke mindst hitmageren Sivas, som har pletskud som 'Kbhavana' og 'Det Gode Liv' på samvittigheden. Senere indtager Trentemøller DJ-pulten og spiller op til nattefest.

Karrusel Festival finder sted d. 3. - 6. september i Odense. Nogle af årets arrangementer kræver et festival-armbånd, mens andre er gratis for alle.

Facebook
Twitter