Hele verden har stemt: 26-årig dansk musiker kan kalde sig én af verdens bedste

Danske Martin Jensen fik lørdag flot placering på listen over verdens bedste dj's.

Martin Jensens internationale gennembrudshit 'Solo Dance' er gået platin i både Tyskland og England. Han er desuden kendt for numre som 'Miracles' og 'All I wanna do', der begge har mange millioner afspilninger på Spotify. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)

Den danske dj og producer Martin Jensen har haft rigtig travlt det seneste år, efter at hans hit 'Solo Dance' for alvor gav ham sit internationale gennembrud og sendte ham på turné i hele verden.

Lørdag kunne han så føje endnu en succes til et i forvejen imponerende år.

0:00

Her blev den energiske danske musiker, der i skrivende stund har over 2,6 millioner følgere på facebook og ti millioner månedlige lyttere på Spotify, nemlig stemt ind på den officielle liste over verdens 100 bedste dj's - med en flot og sikker placering som nummer 70.

Dermed topper Martin Jensen sidste års debut på listen, hvor han fik en placering som nummer 82, før han endnu havde budt verden op til 'Solo Dance'.

Nummer ét på listen, der tæller verdenskendte dj's og producere som Skrillex (16), David Guetta (7) og Møs musikalske 'hjemmedrenge' Major Lazer (45), blev for andet år i træk den bare 21-årige hollandske dj og producer Martin Garrix.

En million stemmer

Det er verdens største mediebrand inden for dance musik, det anerkendte britiske DJ Mag, der står bag den officielle 'Top 100 DJs'-liste, der sidste år blev til på baggrund af over én million stemmer fra musikfans fra hele verden.

Da DR talte med Martin Jensen kort før offentliggørelsen af listen, fortalte han da også, at han ikke turde håbe på en bedre placering end sidste år på trods af et forrygende år.

- Jeg vil bare være super tilfreds, hvis jeg er på listen igen. Hvis man sætter sig op efter noget højere, så bliver man bare skuffet, siger han.

- Det at kunne sige, man er på listen over de 100 bedste dj’s i verden, er jo vanvittigt i sig selv og vil være sindssygt stort for mig, fortæller Martin Jensen.

Opmærksomhed i Asien

Og det er ikke kun æren og anerkendelsen, listen har betydning for. Den jyske musikers indtog på listen sidste år har også betydet meget for ham i forhold til at få spillejobs, særligt i Asien, fortæller han.

- I Asien er der meget prestige i forhold til, hvor man ligger på listen – så den skeler bookerne til, fortæller den unge musiker, der også havde forudset, at sidste års vinder, Martin Garrix, ville toppe listen igen i år.

- Alt andet vil undre mig. Han har haft et rigtig godt år, har spillet de største shows over hele verden og bliver kun større og større.

Du kan finde hele listen over verdens 100 bedste dj's på DJ Mags instagram-side her.