Tema Solformørkelse i USA

Helt sort! Solformørkelse sender 80'er-hit til tops på hitlisterne

Mandagens solformørkelse tværs gennem USA har haft direkte indflydelse på hitlisterne og været med til at vække et gammelt Bonnie Tyler-hit til live igen.

Bonnie Tyler - her fotograferet i 1984 - er kendt for hits som 'It's a Heartache', 'Holding Out for a Hero' og altså ikke mindst 'Total Eclipse of the Heart'. (Foto: David Redfern © Getty Images)

- And I need you now tonight, and I need you more than ever…

Du har helt sikkert ikke kunnet tænde for radioen eller besøge en karaoke-bar de seneste 30 år uden at være stødt på den britiske sangerinde Bonnie Tylers signaturhit 'Total Eclipse of the Heart' fra 1983.

Og hvis du har været online på de sociale medier i løbet af de seneste døgn, så er der ligeledes stor sandsynlighed for, at musikikonet med den hæse stemme pludselig er dukket op i dit feed med 80'er-balladen.

Men hvorfor mon det?

Jo, det skyldes ganske enkelt den solformørkelse, der mandag ramte 14 stater i USA, og som i ugerne op til i går rejste en sand folkefeber 'over there'.

Salg steget med 500 procent

På engelsk hedder solformørkelse 'solar eclipse', og det sidste ord, altså 'eclipse', har fået amerikanerne til at søge på Bonnie Tyler-hittet i sådan en grad, at hun nu topper den amerikanske iTunes-hitliste med sit 34 år gamle hit.

Salget af 'Total Eclipse of the Heart' på de digitale tjenester steg ifølge Billboard med hele 503 procent i sidste uge sammenlignet med ugen inden.

På streamingtjenesten Spotify øgede afspilningerne af nummeret i sidste uge med hele 2,859 procent i USA alene og 827 procent på internationalt plan, skriver Time.

Selv på YouTube kan man via en graf se, hvordan brugerne mellem klokken 5 mandag morgen og klokken 17 mandag eftermiddag søgte helt eksplosivt på sangens musikvideo, der således blev set mere end én million gange i løbet af de 12 timer, skriver Forbes.

Optrådte på krydstogt

Og hvad lavede Bonnie Tyler så selv under solformørkelsen, spørger du? Lænede hun sig mon tilbage i havestolen og nød tanken om pengene, der bare strømmede ind på kontoen?

Næ. Hun optrådte da selvfølgelig med 'Total Eclipse of the Heart' på et amerikansk krydstogtskib – i den pudsige konstellation med Joe Jonas og hans band DNCE.

Solformørkelsen varede cirka to minutter og 30 sekunder, og det var i øvrigt første gang i 99 år, at amerikanerne kunne opleve en totalsolformørkelse fra kyst til kyst.

Mandagens solformørkelse i USA. (Foto: Gene Blevins © Scanpix)

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve