Her er 4 tanker om Medinas engelske album

Medina på engelsk? ”Nej tak” lyder det fra anmelderne.

Der er ingen tvivl om, at Medina er populær i Danmark. Men vil hun kunne gentage succesen på engelsk? Her ses sangerinden på Grøn Koncert i Randers i 2013. (Foto: Richard Sylvestersen © Scanpix)

Velkommen til Medina vol. 2.

Eller måske snarere: Welcome to Medina.

Sangerinden, der er blevet kendt for sine dansksprogede sange, som er lette at skråle med på, udgiver nu et helt album på engelsk.

Og selvom det ikke er første gang, at Medina slår sig løs på engelsk - du husker måske singlen ’Gutter’ fra 2010 - så er det hendes danske hits, der fylder dansegulvene.

Det nyeste skud på albumstammen, ’We Survive’, imponerer da heller ikke de danske anmeldere.

1. Metroxpress: Det lyder som Eurovision

Medina- Velkommen Til Medina - official video

Selvom Medina nu er at høre på engelsk, så er hun stadig til at kende, mener man på Metroxpress.

Det fungerer bare ikke:

- Albummet lider altså kraftigt under, at Medinas stemme ganske enkelt ikke brænder igennem på skoleengelsk, som den gør det på dansk, hvilket ydermere er med til få ’We Survive’ til at lyde mere som en velproduceret Eurovision-opsamlingsplade end en floorfiller anno 2016, forklarer Metroxpress’ anmelder, der giver ’We Survive’ to ud af seks stjerner.

2. Ekstra Bladet: Lyden af opmærksomhedshunger

Medina - Gutter

Ekstra Bladets anmelder er heller ikke fan af Medinas nye engelske lyd:

- Når Medina synger på dansk, må man medgive hende en vis genkendelighed (ikke nødvendigvis at forveksle med originalitet), men på udenlandsk lyder hun blot som endnu en håbefuld poptøs fra de indledende runder af ' Amercian Idol' eller lignende med absolut intet andet end opmærksomhedshunger på hjertet, runder Henrik Queitsch af, før han allernådigst lader ’We Survive’ få én stjerne med på vejen.

3. Berlingske: En distanceret Medina

Medina - We Survive

Nogle enkelte af sangene på det nye album kan dog godt klare en ekstra lytning. Det mener Berlingskes anmelder i hvert fald.

Det overordnede indtryk er dog det samme, som de andre anmelderes:

- Det er lidt en kliche, men det bliver bare mere distanceret og uvedkommende at høre Medina arbejde sig igennem natklubben på et andet sprog.

- Særkendet forsvinder, og tilbage står Medinas sårede stemme og græder krokodilletårer i de top-professionelle produktioners blændende skær, forklarer en ærgerlig anmelder på Berlingske, som giver ’We Survive’ to stjerner.

4. Politiken: Det er ikke elendigt, men …

Medina - Når Intet Er Godt Nok

Det kan godt være, at ’We Survive’ også kun får to hjerter med fra Politikens anmelder, men selve anmeldelsen er mere positiv end anmelderkollegaernes.

Decideret begejstre kan man dog ikke kalde den:

- Det er alt sammen sikkert spillede produktioner med omkvædet planlagt efter den popmusikalske køreplan, der har retning mod fast spilletid i radioen.

- Det er ikke elendigt, men med Medinas status må man forvente mere og et skarpere skel i en popverden fuld af hurtige løsninger og dårlige kopivarer, konkluderer Politikens anmelder.

’We Survive’ er udkommet.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver dag.

Vis alle nyhedsbreve