Her er de: Se de 10 finalister til MGP

Det handler om venner, frikvarter og om ikke at drille, når de 10 finalister går på scenen til børnenes MGP.

 • Den 4. marts går det løs - klik videre for at se årets 10 finalister og hvad, deres sange handler om. (Foto: agnete schlichtkrull © Dr)
 • Gruppen Good Harmony stiller op med sangen 'Den fedeste dag', og deres sang er nummer 1. Pigerne kommer fra Virum/Holte, og gruppen består af: Ulrikke og Alina, der synger og Andrea, der er kor og skuespiller. Sangen handler om at være venner. (Foto: agnete schlichtkrull © dr)
 • Amanda stiller op med sangen 'Stop dit drilleri' som sang nummer 2. Hun kommer fra Højbjerg i Aarhus og har danserne Kate og Katrine med på scenen. Sangen handler om, at man ikke skal drille andre. (Foto: agnete schlichtkrull © dr)
 • Gruppen JeppAnna stiller op med sang nummer 3, der hedder 'Jeg kan gøre, hvad jeg vil'. Gruppen kommer fra Randers og består af Jeppe og Anna, der synger, Asta og Laura på guitar, Asbjørn på kontrabas og Villiam på trommer. Sangen handler om, at man ikke skal drille andre. (Foto: agnete schlichtkrull © dr)
 • Minna stiller op med sangen 'Ligesom i alle film', der er sang nummer 4. Hun kommer fra Odense, og med på scenen har hun danserne Mikkel, Victor, Phillip og Sonny. Sangen handler om, hvad musikken betyder for Minna. (Foto: agnete schlichtkrull © dr)
 • Oskar stiller op med sang nummer 5, der hedder 'Danmark'. Han kommer fra Tølløse og med sig på scenen har han Marcus på bas samt Nanna og Julie på keyboard. Sangen handler om, at det er dejligt at komme hjem til Danmark, når man har været på ferie. (Foto: agnete schlichtkrull © dr)
 • Caroline Selma stiller op med sangen 'Mega irriterende', der er sang nummer 6. Hun kommer fra Brønshøj og har danserne Sophie, Frederikke, Sophia, Frida og Emma med sig. Sangen handler om ting, der er irriterende. (Foto: agnete schlichtkrull © dr)
 • Pigerne Maja & Annika har fået sang nummer 7, som hedder 'Ikke mere'. De kommer fra Tisvildeleje, og deres sang handler om, at man indimellem har brug for at komme væk fra hverdagen. (Foto: agnete schlichtkrull © dr)
 • Bastian fra Hvalsø stiller op med sang nummer 8, der hedder 'Frikvarter'. Mens Bastian synger, danser Katrine, Lukas, Casandra og Oliver til. Sangen handler om, at der skal være mere frikvarter, så man kan være sammen med vennerne. (Foto: agnete schlichtkrull © dr)
 • Sang nummer 9 hedder 'Måden det bli'r sagt på' og synges af Frida Oline. Hun kommer fra København og har danserne Laura og Mathilde med. Sangen handler om, at man skal sige tingene ordentligt til hinanden. (Foto: agnete schlichtkrull © dr)
 • Edward fra nordjyske Arden stiller op med sang nummer 10, der hedder 'Dans med mig'. På scenen kan man også se Lucas, Stine og Emma, der danser, Marius, der laver parkour og Oskar på løbehjul. Sangen handler om, at det er fedt at komme ud og være aktiv med vennerne i stedet for at sidde derhjemme. (Foto: agnete schlichtkrull © dr)
1 / 11

I sidste uge blev det afsløret, at Barbara Moleko og Sofie Østergaard bliver årets værter til børnenes MGP, der holdes den 4. marts.

I dag er det så blevet tid til dem, det hele faktisk handler om. De 10 finalister er afsløret, og der er både grupper, duoer og solister på programmet.

- Det har været utrolig svært at vælge de 10 sange, fordi niveauet generelt har været ret højt. Det har været en fornøjelse at arbejde med børnene, der har været igennem et langt forløb, hvor de har arbejdet med deres sange og bygget stemmerne op, siger redaktør for MGP, Eskil Jefsen.

Over 400 sange

I år har DR modtaget over 400 sange. Ud af dem blev 54 sange valgt til at gå videre til tre MGP-workshops, hvor børnene har fået hjælp af professionelle musikere og producere til at arbejde med deres sange.

DR1 sender MGP den 4. marts klokken 20.00. Finalisterne kan ses i billedserien øverst i artiklen, og man kan læse endnu mere om MGP her.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter