Her er det mest populære julehit

Det er dansk, det handler om julebal i Nisseland og stress i Illum og Magasin. Læs, hvilke julenumre der er de mest spillede.

Whams 'Last Christmas' er det næstmest spillede julenummer i Danmark. (© Scanpix)

Det' jul, det' cool, det nu man hygger sig bedst. Det' julebal i Nisseland, familiernes fest.

Lyder teksten bekendt, så hænger det nok sammen med, at MC Einers 'Jul Det' Cool' fra 1988 er den julesang, der oftest ryger ud af de danske højttalere.

Dermed slår sangen fra gruppen, der blev dannet i 1987 og som betegnes som Danmarks første dansksprogede rap-band, Whams populære 'Last Christmas' fra 1984, som ryger ind på en andenplads.

Det viser tal over de mest spillede julesange for de seneste fem år, som rettighedsorganisationen Koda, har lavet for DR Kultur.

Flere danske stjerner tager tredjepladsen

Den tredjemest spillede sang er 'Let Love Be Love' fra 1999. Den blev skrevet af Remee og sunget af medlemmerne af den danske R&B-gruppe Juice, Saseline og Heidi Sørensen fra bandet S.O.A.P og norske Christina Undhjem, som startede sin karriere i bandet You Know Who.

'Do They Know It's Christmas?' af Band Aid med flere af Storbritanniens største sangstjerner er det fjerdemest spillede nummer. Stjernerne, der blandt andre bestod af Georg Michael, Bono og Sting, indspillede julesangen for at bekæmpe fattigdom i Etiopien i 1984.

Singlen blev revet væk fra hylderne i pladebutikkerne og var den mest solgte i Storbritannien frem til 1997, hvor Elton John udgav 'Candle in the Wind'.

Mel & Kim hittede med gammel sang

Den femtemest spillede juletraver er Mel & Kim med 'Rockin' Around the Christmas Tree' fra 1987. Faktisk udkom den amerikanske sangerinde Brenda Lee med hittet for første gang i 1958, men i 80'erne fik nummeret altså nyt liv med hjælp fra Kim Wilde og Mel Smith.

Derefter følger Bing Cosbys 'White Christmas', Thomas Helmig og Søs Fengers 'Når sneen falder', Chris Reas 'Driving Home for Christmas', Mariah Careys 'All I Want for Christmas' og som tiendemest lyttede Drengene fra Angora med 'Jul i Angora'.

FacebookTwitter