Her er Sys Bjerres 3 kærlighedsfavoritter: Fra blomstret tøj til dybe tanker

Sangskriveren spoler tilbage til 1960'erne for at finde to af de kærlighedssange, der betyder mest for hende.

Der er lidt hippie i 32-årige Sys Bjerre.

Derfor rejser den danske sanger og sangskriver også tilbage til de farverige, spraglede og langhårede 60'ere, når hun skal finde to af de kærlighedssange, der har betydet mest for hende.

Sys Bjerre er en af de danske sangskrivere, som DR i podcastserien 'Elsker Dig For Evigt' har udfordret til at skrive en kærlighedssang.

Men herunder kan du læse om hendes to kærlighedsfavoritter de glade 60'ere og en lidt mere aggressiv sang fra starten af 00'erne.

Steppeulvene, Til Nashet (1967)

Da Sys Bjerre hørte sangen, begyndte hun at gå i løst og blomstret tøj og tænke store tanker om fri kærlighed.

- Hjemme i farmors hus stod min fars værelse, som da han tog afsted med båden til USA i 1969. Der løb jeg og mine søstre altid op og legede. Vi elskede at være der, for vi fik et unikt indblik i, hvordan min far var, da han var ung. Det der hippie-noget var interessant, siger Sys Bjerre.

- Det der med, at vi er fælles om noget, men at vi ikke behøver at eje hinanden, var vildt spændende. Det var ikke den der monogame kærlighed, som vi bliver præsenteret for alle vegne. Det var ikke tanken om, at vi skal eje hinanden og være sammen for evigt. Det var ikke det indtryk, jeg fik af Steppeulvene.

0:00

Puddle Of Mudd, She hates me (2001)

- Det nummer kom, da jeg for alvor var ved at finde rundt i mit kærlighedsliv. Jeg havde droppet ideen om det der med fri kærlighed, for det er ikke virkeligheden på Nørre Gymnasium i Brønshøj. Der handler det bare om at finde en kæreste og holde fast på ham.

- Jeg ville så gerne være populær, se rigtig ud og gøre det rigtige. Lige pludselig kunne jeg bare se, at det ikke virkede. Jeg var ikke særlig populær, jeg var ikke særlig smuk, jeg var ikke særlig god til noget. Jeg fik sådan et wake-up-call i gymnasiet. Jeg fandt ud af, at jeg slet ikke var lige så fed, som jeg troede, og det var så hårdt.

0:00

Joni Mitchell, Both Sides Now (1969)

Ifølge Sys Bjerre den klogeste kærlighedssang i verden.

- Som jeg hører den, så ender det med at være en kærlighedssang til livet og til det med ikke at vide, hvad der kommer til at ske. Og i virkeligheden at indrømme, at man ikke forstår en skid. Jeg er 32 år, og det eneste, jeg kan finde ud af, er, at jeg ikke ved noget som helst. Heller ikke om mig selv, som jeg ellers troede, at jeg gjorde.

- Det samme med kærlighed, for jeg gik igennem min tidlige drøm om at leve med fri kærlighed til at forsøge at udleve det monogame. Jeg har aldrig følt mig så monogam, som jeg gør lige nu. "I really dont know life at all".

0:00
FacebookTwitter