Hittede med Emmelie: Nu er dansk Eurovision-vinder med i tysk Grand Prix

Danske hitmagere er i høj kurs i internationale Eurovision-kredse. Og nu annoncerer tyskerne, at de har hentet den danske Eurovision-vindende sangskriver Thomas Stengaard ind til deres nationale Grand Prix.

Emmelie de Forest vandt Eurovision med 'Only Teardrops', som sangskriveren Thomas Stengaard var en af folkene bag. Nu kan han - forhåbentlig - fortsætte Grand Prix-succesen i Tyskland. (© Scanpix)

Grand Prix-sæsonen er for alvor skudt i gang i Europa.

Rundt omkring er de forskellige deltagerlande ved Eurovision Song Contest i gang med at finde sine nationale bidrag.

Og i år er der en exceptionel stor efterspørgsel på danske popsnedkere, der skal levere bidrag, der kan lede de øvrige lande til tops i musikkonkurrencen.

Det handler om lande som Sverige, Storbritannien og Rumænien, der har hentet kræfter ind i form af danske sangskrivere. Og nu melder Tyskland sig også på banen.

Den tyske tv-station NDR har netop annonceret årets artister og sangskrivere i deres Grand Prix 'Unser Lied Für Lissabon', og heriblandt finder man den danske sangskriver Thomas Stengaard, der sammen med Lise Cabble og Julie Fabrin stod bag ’Only Teardrops’, der vandt Eurovision Song Contest for Danmark tilbage i 2013.

'Jeg er stolt og ydmyg'

Thomas Stengaard står bag sangene ’You Let Me Walk Alone’, der bliver sunget af Michael Schulte og ’Jonah’, der bliver sunget af Xavier Darcy.

Thomas Stengaard sammen med de to andre sangskrivere bag Eurovision-vinderen fra 2013, 'Only Teardrops', nemlig Julia Fabrin og Lise Cabble. (© DR)

Det er da også en stolt Thomas Stengaard, dr.dk fanger for at få en reaktion på annonceringen.

- Jamen, jeg er da stolt. Der har jo været enormt mange sange med i deres udvælgelse. Jeg kom med på en ’sangskriver-camp’, hvor der var en masse dygtige folk. Så det luner gevaldigt, og jeg forholder mig stolt og ydmygt. Det er ret fantastisk, siger Thomas Stengaard, der glæder sig til at se, hvordan hans to sange skal foldes ud i programmet.

- Jeg glæder mig til at se, hvad der sker. Det er jo altid sådan, at selve optrædenen betyder rigtig meget. Jeg er ret spændt på, hvordan det bliver forløst på scenen. Så jeg krydser fingre for og håber, at det bliver fedt, siger han.

Skrev tre sange på tre dage

Thomas Stengaard blev kontaktet af NDR, som ville have ham til Tyskland for at deltage i en såkaldt sangskriver-camp, hvor hovedformålet er at levere en række sange, der kan klare sig godt ved det Europæiske Melodi Grand Prix i Lissabon til maj.

Se Emmelie de Forest synge Only Teardrops i Eurovision-finalen 2013:

- Vi var der i tre dage og skrev en sang hver dag. Man bliver smidt ind i rummet med de forskellige folk, og så kommer der en sang ud af det i den anden ende. Og så går artisterne hjem og overvejer, om der er kommet noget bedre, end det de ellers har lavet selv. De har jo deres egne sange i forvejen. Så jeg er jo ekstra stolt, når de så vælger mine sange, siger Thomas Stengaard.

Han fortæller også, at man i det tyske Grand Prix har lavet om på måden at udvælge sange på i forhold til mange andre lande.

- De har fået nul point for mange gange. Så nu har de grebet det an på en anden måde. De har valgt artisterne først, og så skulle vi lave en sang, der passer til denne her artist. Og det gør, at sangene bliver mere personlige i forhold til artisten, som også er med til at skrive sangen. Så rækkefølgen er omvendt, end det man ser i andre lande. Normalt starter man med sangskrivere og en sang, og finder man ud af, hvem der skal synge den, siger Thomas Stengaard.

Hvordan, det kommer til at gå Thomas Stengaards sange i 'Unser Lied Für Lissabon', bliver afgjort 22. februar.

Facebook
Twitter