Hør Katinka synge sin smukke version af Sort Sols kæmpehit på dansk

Sangerinden har fortolket rockbandets hit ’Let Your Fingers Do The Walking’ og oversat teksten til dansk.

Katinka kommer fra Christianshavn og har ofte rendt på Steen Jørgensen i kvarteret. - Det har altid været lidt mærkeligt for mig sådan at gå forbi en legende inden for dansk rock og punk, siger hun om idolet. (Foto: Collage © Scanpix)

Der lægges ud med det ikoniske og velkendte guitarfingerspil.

Men så sker der noget helt nyt.

Teksten fra ’Let Your Fingers Do The Walking’ er nemlig blevet oversat til dansk i Katinkas version af Sort Sols kæmpehit fra 1993.

Hendes udgave har fået titlen ’Lad dine hænder vandre med mig’. Sangen spilles for første gang i radioen i morgen, når P6 Beat hylder Sort Sol med en seks timer lang udsendelse, ’P6 Beat elsker Sort Sol’.

Men du kan allerede høre sangen her:

0:00

Opstod ved et tilfælde

Kantinkas version af Sort Sols hit opstod ved lidt af et tilfælde under en øver med bandet:

- Vi lavede en ny version af en af vores egne numre til vores turne, og så sagde Tobias, vores trommeslager: Det lyder altså lidt som ’Let Your Fingers Do The Walking’. Og på det sekund startede Simon riffet, fortæller Kantinka til P6 Beat og fortsætter:

- Og pludselig sang jeg bare: Lad dine hænder vandre med mig. Så kiggede vi alle på hinanden, og så sagde jeg: Skal vi lige kigge på den her sang?

Den kommende nat brugte hun fire timer på at skrive teksten om, og sådan blev sangen en del af Katinkas sangkatalog igen.

- Det er jo en fantastisk sang. Jeg har hørt den i min barndom – jeg hørte meget Sort Sol – og jeg tror, at alle guitarister på et tidspunkt har spillet det riff.

- Jeg får stadig den samme følelse, når jeg hører det første fingerspil, som dengang. Stemningen er bare så tydelig, og den stemning søgte jeg også meget selv, da jeg fortolkede den. Der er en særlig intimitet i den, siger Kantinka.

Fans har hørt den før

’Lad dine hænder vandre med mig’ er ikke helt ny for fans af Kantina, da hun har optrådt med den under en række koncerter.

Men det er hermed første gang, at alle kan lytte til hendes version.

Værterne Anders Bøtter og Henrik Queitsch ser tilbage på Sort Sols lange karriere og hylder bandets musik i ’P6 Beat elsker Sort Sol’ lørdag fra klokken 10 til 16.

Programmet vil efterfølgende være tilgængelig som podcast og på dr.dk/radio.

Facebook
Twitter