Hovednavn aflyser koncert på Roskilde

A Tribe Called Quest er nødt til at aflyse deres koncert på Roskilde Festival på grund af Q-Tips skulderskade.

A Tribe Called Quest optræder her med Anderson Paak i forbindelse med den seneste Grammy prisuddeling. (Foto: Lucy Nicholson © sCANPIX)

Den legendariske hiphopgruppe A Tribe Called Quest, et af hovednavnene på årets Roskilde Festival, er nødt til at aflyse en række planlagte europæiske koncerter til sommer. Det betyder desværre også, at de heller ikke kan gennemføre deres koncert på årets Roskilde Festival.

Det oplyser festivalen i dag i en pressemeddelelse.

Årsagen til aflysningen er, at frontmanden Q-Tip har fået en skulderskade, der kræver operation og han er derfor blevet bedt af sin læge om at holde sig i ro.

Iskold afløser

Det bliver rapperen Ice Cube, der kommer til at fylde skoene og scenen ud for gruppen den 1. juli. Det bliver hans første optræden på den danske festival.

Samtidig er der blevet plads til den nyligt gendannede hiphop-trio Digable Planets, der havde deres storhedstid i starten af 90'erne, på programmet.

- Vi havde virkelig glædet os til at præsentere A Tribe Called Quest til sommer, men Q-Tip har lægens ord for, at han ikke bør gennemføre koncerten efter sin operation, og det har vi fuld forståelse for, fortæller Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén i pressemeddelelsen.

Satte alle kræfter ind

Han fortæller, at man har sat alle kræfter ind på at lave aftaler med de to afløsere, selvom ingen af dem er på turné i øjeblikket, og at Digital Planets flyver til Europa kun for at spille dette ene show til sommer.

- Begge navne er hiphop-legender på hver deres facon, og vi er sikre på, at vores publikum vil se frem til at opleve den store indflydelse, som de hver især har haft på den amerikanske hiphop, fortæller han.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve