Hugo Helmig stormer frem på hitlisterne: Jeg vil stå på de største scener

Fra sommeren 2017 fulgte DR3 i hælene på Hugo Helmig, hvor han udkom med sin første single.

Hugo? Eller Hugo Helmig?

Det er marts 2017, og der er tre måneder til, at 18-årige Hugo Helmig skal debutere med singlen ’Please don’t lie’.

I København diskuterer Hugo Helmig med sine folk på pladeselskabet The Bank, hvad han skal kaldes, når han lige om lidt springer ud som den nye stjerne på popscenen.

Skal det bare være Hugo - eller skal han også bruge navnet Helmig og på den måde afsløre, at han er søn af popstjernen Thomas Helmig?

- Hvis man bruger Helmig-efternavnet, så føler jeg lidt, at det sætter en label på mig. At jeg er hans søn, og det ved jeg ikke, om jeg vil kendes for. Jeg vil gerne kendes som mig selv.

- Men der er også noget reelt i at have sit efternavn med sig. Jeg er Hugo Helmig. Jeg vil ikke gemme mig fra, at jeg er hans søn. Jeg er mere bange for, hvad folk tænker. Tænker de: "Åh nej, far har foræret ham det hele"?, lyder det fra Hugo Helmig i DR3-dokumentarserien 'Hugo og Helmig', der havde premiere fredag.

Hugo Helmig med sin guitar i hjemmet i Aarhus, hvor han bor sammen med sine forældre, Thomas Helmig og Renée Toft Simonsen. (Foto: (Foto: DR Dokumentar ©))

Radiohit i Tyskland

Valget blev som bekendt Hugo Helmig.

Og nu, ni måneder senere, er Hugo Helmig blevet 19 år og netop udkommet med sin ep 'Promise'. Og har mere travlt end nogensinde, fortæller han over telefonen.

- Det går rigtig godt. Der sker en masse ting, og jeg er meget ude at spille. Egentlig er det lidt svært for mig rigtig at finde ud af, hvordan jeg har det, fordi jeg har så travlt. Jeg glemmer lidt at tænke på det, siger han.

14 timer efter hans første single udkom, lå sangen nummer otte på iTunes. Han blev P3's 'Ugens uundgåelige', og til årets Gaffa-Prisen blev han Årets nye navn og fik desuden prisen for Årets danske hit med singlen.

Også i Tyskland, som er Europas største radiomarked, er den unge Helmig blevet populær. Lige nu er han nummer tre på den tyske airplay-liste.

- Men heldigvis er jeg også god til at skille tingene ad. Selvom jeg glemmer tid og sted, når jeg er ude at spille, så er jeg god til at slappe af, når jeg er derhjemme, hvor jeg bare er sammen med min kæreste og min familie. Ligesom en helt almindelig teenager.

- Mine forældre er dem, jeg helst vil imponere

Serien 'Hugo & Helmig' følger Hugo Helmig i både kolonihaven, i øvelokalet, hjemme hos mor og far, den tidligere topmodel og forfatter Renée Toft Simonsen og Thomas Helmig, og når han bliver interviewet i medierne.

Og ligesom så mange andre teenagere bor han derhjemme og får serveret mad og vasket tøj. Og nyder det.

Det er tydeligt at se, at familien betyder meget for Hugo Helmig.

Hugo Helmig sammen med sin mor, som han har et nært forhold til. (Foto: (Foto: DR Dokumentar ©))

I lejligheden i Aarhus og i familiens kolonihavehus har han helle fra spotlyset og kan lade op til de næste koncerter. Og så er det en familie, hvor man holder sammen og støtter hinanden.

- Mine forældre er dem i verden, jeg allerhelst vil imponere og gøre stolte. Når der sker noget godt for mig, så er min far den første, jeg skriver til. Så ringer han til min mor, og så ringer hun til mig.

Til Hugo Helmigs allerførste koncert på spillestedet Headquarters i hjembyen Aarhus i sommeren 2017 var det derfor også naturligt, at mor og far var blandt publikum.

Mor med tårer i øjnene, og far klar med rosende ord og gode råd til den nyudklækkede stjerne på popscenen.

- Skat, du var outstanding deroppe. Du virkede som om, du havde det pissegodt. Charmerende - og frem for alt åbnede du bare munden og sang pissegodt.

- Da du stod og pillede med ørene, var det så, fordi der var noget vand under in-ear monitorerne? Det bedste trick er at tage dem lynhurtigt ud, og så tager du lillefingeren én gang ind i øret, og så ind med dem igen, lyder det fra far til søn. Fra Thomas til Hugo. Helmig.

Og det er meget ham, hvis man kender ham, siger Hugo Helmig om sin far.

- Han kunne ikke helt se mig i øjnene der. Han var virkelig glad, så han gik straks i gang med at abstrahere fra sin glæde og rettede det over på, hvor han kunne hjælpe mig i fremtiden, fortæller han.

Det ser ud til, at Hugo Helmig skal vænne sig til at stå i spotlyset. Siden han udgav sin debutsingle, 'Please don't lie', er han stormet frem på hitlisterne (Foto: (Foto: DR Dokumentar ©))

Vil gå hele vejen

Men der er også kommet en række nye personer ind i Hugo Helmigs liv. Han har nemlig fået samlet sit eget band. En flok drenge på hans egen alder.

- Det betyder meget for mig, at vi er lige gamle, så vi kan relatere til hinandens liv. Og selvom vi ikke kendte hinanden på forhånd, så er vi blevet skidegode venner.

- Det ville simpelthen ikke fungere, hvis ikke vi kunne lide hinanden.

Musikken skriver han dog sammen med musikeren og produceren Emil Falk, som han kender gennem sin far. De har spillet sammen i flere år, og nu er han altså også producer for Hugo Helmig.

Og indtil videre virker det som opskriften på succes. Hugo Helmig har i hvert fald tænkt sig at gå hele vejen.

- Jeg drømmer om at blive popstjerne og stå på en stor scene – det har jeg altid drømt om i mit liv. Jeg har bare altid set det som det perfekte liv, lyder det i dokumentaren.

Sådan er det stadig, her hvor den nye ep er udkommet:

- Jeg vil lave endnu mere musik og stå på endnu større scener. Og så vil jeg sørge for, at jeg bliver ved med at holde fast i at lave den musik, som jeg godt kan lide, siger han.

Du kan se dokumentaren 'Hugo og Helmig' på DR TV.

Disse musikere bliver Hugo Helmig inspireret af:

  • John Mayer: Han er en sindsygt dygtig sangskriver, god til at spille guitar, og så spiller han bluesmusik, som jeg er helt vild med.

  • Shawn Mendes: Han synger bare fedt. Også live.

  • Justin Timberlake: Som så mange andre er jeg også fan af Timberlake. Han er bare et kæmpe talent.

  • Phlake: Et dansk band, som er vildt seje, og så laver de noget anderledes og interessant musik.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter