Hurra, hurra ... kan du skrive Danmarks nye fødselsdagssang?

Kan du skrive hele Danmarks nye fødselsdagssang – der også er for voksne? Radiokanalen P2 udskriver konkurrence om ny sang til danskerne.

Nu vil DRs P2 gøre noget ved det, så der også kommer en fødselsdagssang til voksne.

”I dag er det Oles fødselsdag” eller ”Den med instrumenterne” bliver hver dag sunget rundt omkring i Danmark. Både ved bordet med lagkage og boller hjemme hos fødselaren, på skoler og på arbejdspladser.

Men teksten ”… og når han hjem fra skolen går” passer bare ikke specielt godt, når man er 40 år – medmindre dagens hovedperson altså lige er skolelærer.

Derfor udskriver DR P2 nu en stor konkurrence om at skrive hele Danmarks nye fødselsdagssang: En ny sang, der egner sig bedre til voksne, og som fremover kan få et liv ved siden af de andre danske fødselsdagssange.

Giv os din sang inden påske

Hvis du har fødselsdag til sommer, så kan du nå at få den nye sang sunget til din fødselsdag.

For der er deadline for indsendelse af sange d. 23. marts.

Efter deadline vælger DR’s fagjury fem sange, som bliver offentliggjort i slutningen af april, og herefter kan alle være med til at stemme om hvilken sang der skal vinde titlen som ”Danmarks nye fødselsdagssang”, og de 10.000. kr. der følger med i præmie.

Vindersangen planlægges desuden udgivet i et nodehæfte af musikforlaget Edition Wilhelm Hansen.

Pop eller polka - du bestemmer!

Hvad er så en fødselsdagssang for voksne? Jo, det er helt op til dig. Alle genrer og stilarter er velkomne.

Vi kræver bare, at din/jeres sang skal egne sig til fællessang for eksempel omkring et fødselsdagsbord, til en fest eller på arbejdspladsen, og at den egner sig til at synge for en voksen fødselar.

Om den mest er for voksne, eller om den passer til fødselarer i alle aldre, det bestemmer du.

Kan du skrive Danmarks nye fødselsdagssang, så download reglerne nedenfor og læs alle deltaljerne - og indsend din sang til fodselsdag@dr.dk senest 23. marts.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk