Indiesanger udfordret af DRs Big Band: Åh nej, hvad har vi dog gjort?

Sanger Michael Møller har sammen med DR Big Band kastet sig ud i et udfordrende samarbejde.

Michael Møller ses her på scenen tidligere i år til "P6 Beat Rocker Koncerthuset". (Foto: (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1))

Indierock og pompøs big band-musik lyder måske som en noget specielt kombination, men ikke desto mindre er det netop, hvad DR Big Band sammen med sanger og musiker Michael Møller har kastet sig ud i.

Sammen tog de en række af tidernes største indiehits under kærlig behandling, da de for fulde huse spillede DRs Koncerthus op tilbage i oktober måned. En koncert, der nu sendes i radioen på P8 Jazz.

- Det er vildt fascinerende at give de her sange et nyt liv, men jeg har også haft lidt ærefrygt over at skulle synge de her numre. Der har været gange, hvor jeg har tænkt ”Åh nej, hvad har vi dog gjort?", fortæller Michael Møller om det musikalske samarbejde.

Normalt står han på scenen som en del af indierockgruppen Moi Caprice, men byttede for en stund rockscenen ud med DR Koncerthuset. En oplevelse, der ifølge Michael Møller, har været både udfordrende og spændende.

- Indie og big band-musik er jo to diamentralt modsatte verdener. Det er enormt sjovt at prøve at blande den her smadrede indiemusik, der jo er sådan noget, der bliver spillet i et lille, mørkt kælderrum, med den store lyd, som DRs Big Band har.

Hør Michael Møller og DR Big Bands fortolkning af Joy Divisions 'Love Will Tear Us Apart'

"Hvis man ikke eksperimenterer, dør musikken"

Inden han kastede sig ud i koncertprojektet med DR Big Band, havde Michael Møller ikke den store erfaring med det jazzede og rytmiske univers.

- Mit forhold til big band-musik er næsten ikke-eksisterende. Det er ikke noget, jeg har lyttet til, og jeg kommer ikke fra en jazz-verden. Men det er netop derfor, det er så sjovt at prøve kræfter med, siger han.

Det er numre af navne som The White Stripes og Joy Division, som DR Big Band og Michael Møller sammen med dirigent Søren

Møller har kastet sig ud i at nyfortolke, og ifølge Michael Møller, er netop musikalske eksperimenter som dette med til at holde musikken i live.

- Det er altid spændende at krydsbefrugte og lade to verdener mødes. Sammen med DR Big Band får indien den her ekstremt fysiske og bragende lyd, som ikke normalt hører genren til, og det er meget fascinerende. Hvis man ikke engang imellem blander genrerne og eksperimenterer med musikken, så dør den.

Hør musikeksperimentet i radioen

For Michael Møller selv var det også en stor personlig udfordring, at prøver kræfter med Big Band-musikken.

- Jeg er jo en indiedreng og har slet ikke været vant til, at tingene er så gennemplanlagte, når man optræder. Bare det at spille efter en dirigent, har været nyt for mig, så jeg har skulle koncentrere mig sygt meget, slutter Michael Møller med et grin.

Resultatet af samarbejdet mellem Michael Møller og DR Big Band kan du høre, når P8 Jazz d. 5. og 12. november kl. 18 sender koncerten i programmet "På Scenen".