Jacob sendte en mail til stjernerapper - og blev fløjet direkte i studiet

Det danske projekt Mont Jake lokkede et medlem fra supergruppen Wu-Tang Clan med på sin debutsingle.

Den danske sanger og producer Jacob Hammershøj alias Mont Jake er P3s Uundgåelige med 'Come Closer' i denne uge.

Mange musikere drømmer uden tvivl om at lave et nummer med en stor stjerne, men vejen til et samarbejde kan være lang og besværlig: Man kan jo ikke bare lige ringe til Rihanna...

For den danske sanger og producer Jacob Hammershøj, der opererer under aliasset Mont Jake, gik det dog overraskende let. I 2016 forsøgte han at få rapperen Masta Killa fra hiphop-supergruppen Wu-Tang Clan med på nummeret 'Shadow'.

0:00

- Jeg sendte en e-mail til en random Wu-Tang-mail, jeg fandt på hjemmesiden. Oliver 'Power' Grant, som er founder af Wu-Tang-brandet og manager siden starten, ringede til mig og sagde: "Yo, this joint is fire man, we better get you on a plane to NYC asap", fortæller Hammershøj og fortsætter:

- Jeg fløj til New York nogle uger senere og mødtes med ham i Quad Recordings på Times Square, hvor Tupac blev skudt første gang. Senere på dagen joinede Masta Killa, GZA og Method Man (også fra Wu-Tang Clan, red.) studiet, og Masta Killa optog sit vers. Grineren typer. Jeg kunne bruge flere timer på at fortælle historier fra den dag.

Angstprovokerende flytning til London

I denne uge er Mont Jake P3s Uundgåelige med den nye sang 'Come Closer'.

Jacob Hammershøj gjorde dog første gang opmærksom på sig selv som en del af r'n'b/hiphop-trioen Mont Oliver, der hittede på P3 med numre som 'Give Me Nothing' og 'All Yours' og i 2014 spillede på Roskilde Festival.

I 2016 gik han solo som Mont Jake, og hans første nummer var netop 'Shadow' med Masta Killa, som senere samme år blev fulgt op af en ep af samme navn, hvor han blander soul-vokal, hiphop-beats, pop-hooks og elektroniske elementer.

De sidste to år har han været bosat i London, hvilket i starten var noget af en omvæltning.

- Mit internationale pladeselskab (Island Records, red.) er bosat i London, så de ville gerne, at jeg flyttede. Derudover var min hverdag i København blevet for rutinepræget og uinspirerende. Jeg vidste, at jeg skulle kaste mig ud i noget usikkert for at udvikle mig som kunstner, tænker Hammershøj tilbage.

- Jeg tog springet, selv om jeg kun kendte ét menneske i London. Det var meget angstprovokerende i en by med ti millioner mennesker. Men jeg har boet her i to år nu og elsker det. London er jo en af verdens musikhovedstæder.

Samarbejder på kryds og tværs af genrer

Postnummerændringen har ikke kun været en personlig øjenåbner, han har også skullet tilegne sig en ny måde at arbejde på:

- Kunstnere samarbejder helt vildt herovre. På kryds og tværs af genrer. Meget mere end derhjemme. Folk er meget hurtige til at række ud til dig, hvis de har hørt noget, de kan lide.

- Jeg havde et studie i København i to år, hvor jeg sad alene og producerede musik hver eneste dag. Da jeg flyttede ind i mit studie i London, skulle jeg vende mig til, at folk bankede på min dør og ville ind og høre, hvad jeg arbejdede på eller bare hænge ud.

Mange af hans kontakter sker dog fortsat via internettet. På 'Come Closer' arbejder han således sammen med Texas- rapper Gene Fischer og Leland Whitty, der er en del af jazzhiphopgruppen BadBadNotGood – et samarbejde etableret via sociale medier.

Jacob Hammershøj lover både flere Mont Jake-numre og produktioner for andre kunstnere i år. Indtil videre vil han dog ikke løfte sløret for, hvornår vi mere præcist kan forvente nye toner fra ham.

Facebook
Twitter