Jens Unmack: Fin ironi hvis man kan besejre døden

Trods masser af modgang og to dødsfald undervejs lever Jens Unmack for Love Shop på 25. år.

51-årige Jens Unmack har været så grueligt meget igennem med bandet Love Shop. Trods tabet af de to bærende kolleger Hilmer Hassig og Henrik Hall, ser han ingen undskyldning for at kaste håndklædet i ringen, her hvor bandet fejrer 25 års jubilæum med en ny bog og udgivelsen af et opsamlingsalbum.

- Da vi blev ramt af modgang først med Hilmars død og så Henriks, ville det også virke forkert at gå fra det, fordi vi har kæmpet i så mange år, og der var sket så mange forfærdelige ting. Det er en fin ironi, hvis man kan besejre døden, fortalte Jens Umack, da han gæstede Aftenshowet mandag.

Bandet blev dannet i 1986 og har hits som Copenhagen Dreaming og En Nat Bliver Det Sommer på playlisten.

Guitaristen Hilmar Hassig døde i en trafikulykke i 2008, mens mundharpespilleren Henrik Hall døde af kræft i 2011.

Ragede uklar undervejs

For tilbageværende Jens Unmack har bandet været hans et og alt.

- Det band var altid min redning. Jeg kunne ikke så meget, da jeg var færdig med skolen. Det handlede om at lave et orkester og komme af sted eller ingenting. Jeg fik aldrig den der guldrandede uddannelse, så det måtte enten briste eller bære, og sådan har det været lige siden.

Mens musikken spillede og succesen var størst, kom der dog lidt grus i maskineriet. Bandmedlemmerne voksede fra hinanden og begyndte at stifte familie, hvorefter venskaberne begyndte at revne.

Jens Unmack ragede uklar med Hilmar Hassig og fik ikke talt ud, inden Hilmar Hassigs døde.

- Vi lavede nok et par plader for meget, mens der var problemer, der blev fortiet - og vi tog ikke den samtale, vi burde have gjort. Det eksploderede fuldstændigt mellem os, og det er ærgerligt, for vi var egentlig de bedste venner. Så det var et kæmpe chok, da han døde. Han var min gamle ven, jeg ikke havde talt med i fire år - så bliver man ked af, at det endte, som det gjorde, fortalte Jens Unmack.

Fører værket videre

Jens Unmack var på scenen med bandet i to støttekoncerter for første gang i fire år. Det gav blod på tanden, men Henrik Hall blev ramt af kræft og var med på den kommende turné i begrænset omfang.

- Han havde fået det værre og stødte først til de to sidste aftener i Store Vega. Da vi kom ind, stod folk med tårer i øjnene og kiggede på Henrik. Han stod i baglys med fin, hvid skjorte på – nærmest Elvis-agtigt. Jeg har aldrig hørt nogen juble så højt i Vega. Det var meget rørende og svært. Det var en meget smuk afslutning men også lidt paradoksalt, for folk vidste godt, at det måske var sidste gang, de så ham, lød det fra Jens Unmack.

Trods de mange bump på vejen fortsætter Jens Unmack med at holde Love Shop i live.

- Det er en fin måde at føre Hilmars værk og mindet om Henrik videre. Når vi står i Odense eller Aalborg, så er de med os. I en bedre verden ville vi være her alle sammen, men vi må tænke på de mange, gode ting, der var, før det gik ned ad bakke, lød det fra Jens Unmack.

Se hele interviewet herover, og hør Jens Unmack og guitaristen Mika give et nummer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk