John Lennons drabsmand nægtet prøveløsladelse for niende gang

Mark David Chapman, har forsøgt at blive prøveløsladt hvert andet år siden 2000.

Det lykkedes heller ikke John Lennons drabsmand, Mark David Chapman, at opnå prøveløsladelse denne gang. Han dræbte John Lennon i 1980. (Foto: handout © Scanpix)

For niende gang får Mark David Chapman, der skød og dræbte Beatles-stjernen John Lennon, afslag på sin ansøgning om prøveløsladelse. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Lennon blev skudt foran sit hjem tæt ved Central Park på Manhattan i New York.

Chapman er i dag 61 år gammel, og han blev dømt til at sidde i fængsel mellem 20 år og livstid for drabet på Lennon 8. december 1980.

Han er mentalt forstyrret, men blev alligevel berettiget til at søge prøveløsladelse i 2000.

- Jeg kan bekræfte, at han har fået afslag på ansøgningen, siger en talsmand for Wende Correctional Facility, der er et højsikkerhedsfængsel i den nordlige del af delstaten New York.

"Uforenelig med samfundets ve og vel"

Det er to år siden, at Chapman senest ansøgte om at blive sat fri. Han kan næste gang ansøge om at blive prøveløsladt i august 2018.

Dengang skrev myndighederne i New York til Chapman, at hans løsladelse "ville være uforenelig med samfundets ve og vel og vil underminere respekten for lovgivningen".

John Lennon ville være 75 år i dag, hvis han stadig levede. Han blev født i Liverpool i 1940, og han nåede skyhøj popularitet som frontfigur i det legendariske The Beatles.

Lennon var ved sin død gift med den japanske kunstner Yoko Ono. De to viede deres liv til pacifisme.

Yoko Ono er en kendt modstander af at lade Chapman få prøveløsladelse.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk