Kan du genkende dem? Sådan lyder 7 tidligere Grand Prix-stjerner i dag

Flere af de danske vindere og topplaceringer i Melodi Grand Prix er aktive på musikscenen uden for kameraerne og konfettikanonerne.

Emmelie de Forest og Basim vandt Dansk Melodi Grand Prix i henholdsvis 2013 og 2014. Nu er de begge aktuelle med ny musik - ligesom flere andre tidligere Grand Prix-stjerner. (Foto: Morten Rygaard / collage:dr.dk)

Bare fordi, man ikke vinder Det Internationale Melodi Grand Prix, er musiklivet ikke slut.

Det viser karrieren for flere af danske sangere, der tidligere har stået forrest i rampelyset til Dansk Melodi Grand Prix.

Her har vi samlet syv af dem, der har udgivet ny musik for nylig, selvom deres Grand Prix-karriere ligger flere år tilbage i tiden.

Flere af dem prøver ihærdigt at få fodfæste med deres egen lyd, et stykke fra Grand Prix'ets præmisser. En enkelt har udgivet en single med et af Danmarks hotteste navne som featuring-kunstner - og så er der én, der er blevet en respekteret stemme på jazzscenen.

Sidsel Ben Semmane

Som bare 17-årig sang Sidsel Ben Semmane 'Twist of Love' til tops i Dansk Melodi Grand Prix 2006.

Men efter debutalbummet droppede hun karrieren, læste på musikkonservatoriet i Aarhus og rejste rundt i verden til blandt andet Cuba, Singapore og New York.

Under navnet Miss Lil' Ben udgav Sidsel i 2013 en lille samling sange (altså en EP) uden den store gennemslagskraft. Nu er hun tilbage under kunstnernavnet Sémmane og er ifølge pressematerialet brudt ud af den mandsdominerede, kommercielle musikindustri. Musikken er 'urban pop med elementer af hip hop'.

Der kommer efter planen et album ud i løbet af 2018 - men foreløbig er singlen 'Nobody's Prey' på gaden.

0:00

Basim

Den nu 25-årige Basim blev kendt i hele Danmark, da han deltog i X Factor 2008 - og igen, da han vandt Dansk Melodi Grand Prix 2014.

Sangen 'Cliché Love Song' fik en 9.plads i finalen ved Det Internationale Melodi Grand Prix, der blev afholdt i København. Men udover singlen 'Kostbar' i 2015 har der siden da igen været stille omkring Basim som solist, selvom han har fungeret som sangskriver for andre kunstnere.

I efteråret 2017 rørte Basim pludselig på sig igen og har nu i alt tre singler på gaden, Deriblandt 'Comme Çi Comme Ça', der har Gilli - Danmarks nok hotteste rapper - som featuring.

Sangen gik nummer ét på dansk Spotify og har nu knap syv millioner streams. Ifølge Basims facebookside byder 2018 på flere udgivelser og samarbejder.

0:00

Jesper Nohrstedt

Pernille Rosendahl og de danske teenagepiger faldt pladask for Jesper Nohrstedt, da han deltog i X Factor 2010 og endte på en tredjeplads.

I 2012 var Jesper med i Dansk Melodi Grand Prix med sangen 'Take Our Hearts'. Sangen kom med i den såkaldte superfinale, hvor tre af de fire internationale juryer gav den toppoint - men på grund af blandt andet den danske jury og seerne endte Nohrstedt med at blive slået på målstregen af Solona Samays 'Should've Known Better'.

Siden da udgav han et par singler som solist, inden han i 2017 teamede op med Mads Vadsager som duoen Dusin (selvom de altså kun er to...). De har foreløbig sluppet singlerne 'Først nu' og 'Frisk igen', hvoraf den første nåede 11 uger som nummer ét på DRs Barometerliste, inden listen lukkede ved udgangen af 2017.

0:00

Malene Mortensen

Malene Mortensen blev nummer to i talentkonkurrencen Stjerne for en aften i 2001 (dengang, der ikke var noget der hed X Factor endnu...). Bare to måneder efter vandt hun Dansk Melodi Grand Prix 2002 med 'Vis mig, hvem du er'.

Den floppede desværre fælt til Det Internationale Melodi Grand Prix, hvor den kun fik syv point - og en sidsteplads. Men allerede året efter debuterede Malene Mortensen med albummet 'Paradise' i samarbejde med et opsigtsvækkende drømmehold af danske musikere: Niels-Henning Ørsted Pedersen på bas, Niels Lan Doky på klaver og Alex Riel på trommer.

Siden har Malene Mortensen udgivet otte andre studiealbum, flere i samarbejde med internationalt anerkendte jazzmusikere. Hun spiller blandt andet også under Vinterjazz-festivalen senere i februar.

0:00

Tim Schou

Da bandet A Friend in London vandt Dansk Melodi Grand Prix 2011, var det med Tim Schou i front på 'New Tomorrow'.

Og morgendagen blev en helt anden for bandet, der efter otte år sammen gik i opløsning i 2014. Siden har Tim Schou boet i USA, efter eget udsagn altid på farten og uden fast hjem.

I løbet af 2017 udkom der dog fire singler fra Tim Schou, hvoraf en har opnået over en halv million streams på musiktjenesten Spotify. I januar har han smidt singlen 'Altar' på gaden, der også er blevet spillet nogle gange på P4.

Tim Schou er tilbage i Danmark i februar og marts og spiller koncerter over hele landet.

0:00

Esben Svane

Esben Svane var trommeslager i A Friend in London, og vandt dermed Dansk Melodi Grand Prix 2011 sammen med blandt andet Tim Schou.

Under navnet The Radar Post udgav Esben i 2016 sit debutalbum med samme titel - og fik blandt andet fire stjerner i musikmagasinet Gaffa og stemplet "et prægnant poprock-udspil" med fra BTs anmelder.

Debuten er netop blevet fulgt op med albummet 'A Good Adjustment to Reality', hvorfra blandt andet den indiepoppede sang 'The Pilots' stammer.

0:00

Emmelie de Forest

Emmelie gik fra ingenting til vinder af Det Internationale Melodi Grand Prix 2013 med 'Only Teardrops', der naturligvis også blev råspillet i Danmark, så ikke et øje var tørt..

Den dengang 20-årige sangerinde udkom også med et album og fik endnu en hitsingle med 'Rainmaker' i 2014 - men herefter gik hun og pladeselskabet Universal hver til sit.

De seneste år har Emmelie de Forest brugt på at skrive sange, både til sig selv og andre. I slutningen af 2017 udkom hun med singlen 'Sanctuary', der er forløber for en lille samling sange, der udkommer som EP nu på fredag.

0:00
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk