KarriereKanonen er klar med en ny Marie Key

KarriereKanonen har nu valgt de 12 håbefulde bands, der skal dyste om at blive årets vindere af konkurrencen. Blandt de tidligere vindere er Marie Key.

Marie Key og hendes band, Marie Key Band, vandt i 2005 KarriereKanonen, der ønsker at fremme nye danske navne. (© Pressefoto)

Måske har du nynnet med på Marie Keys finurlige sange, skrålet med på hits af Magtens Korridorer eller har en cd med Tue West stående i reolen.

Alle tre navne fik deres første skub ind i radiolytternes og koncertgængernes bevidsthed, da de vandt KarriereKanonen - en konkurrence grundlagt af DR tilbage i 2002.

Nu er KarriereKanonen klar med navnene på de 12 bands og artister, der dyster om titlen som årets tre vindere af konkurrencen i år.

Det drejer sig om Ann See, De Danske Hyrder, For Akia, I'll Be Damned, In Lonely Majesty, Keep Camping, König, Kristian Warren, Phenix, Sonja Hald, The Attic Sleepers og Xolo Island.

Du kan høre de tolv udvalgte kunstnere her.

Det mest spraglede felt nogensinde

- Som i de foregående år har det været benhårdt at snævre ind til 12 navne. Og vi er nok endt med det mest spraglede felt nogensinde, siger jurymedlem og vært på P3, Nicholas Kawamura, i en pressemeddelelse.

For genremæssigt peger de 12 udvalgte artister i meget forskellige retninger, fortæller radioværten:

- Nogle søger helt ind i det skramlede og organiske, andre går direkte efter at kreere virkelig lækker pop. Nogle er til fis og ballade, andre til hudløs ærlighed. Og fordelingen mellem dansk og engelsk lyrik er næsten lige. Men fælles for dem er, at alle har en knivskarp stil og virkelig noget på hjerte.

Han glæder sig til at se, hvordan de 12 bands kommer til at udvikle sig i de kommende måneder.

Vindere kåres på Smukfest

Selvom det først er til sommer, at de tre vindere kåres, har de udvalgte bands allerede vundet noget. For udover at de i den kommende tid vil modtage karriererådgivning og coaching, skal de også alle optræde på SPOT Festivalen i Aarhus i maj.

Til den tid vil feltet af udvalgte blive reduceret til otte - de vinder alle en optræden på årets Smukfest i Skanderborg, hvor de tre endelige vindere bliver udpeget. Derefter vil de tre vindere modtage et karriereudviklingsforløb.

KarriereKanonen, der ønsker at fremme nye kunstnere, er i dag et samarbejde mellem DR, Smukfest og Bandakademiet. Over tusind bands havde meldt sig til konkurrencen i år.

Blandt de seneste års vindere finder man navne som The Eclectic Moniker, Djämes Braun, Kaliber, Ida Gard, Birk Storm og The Minds of 99.

Facebook
Twitter