Konfettifest og lysorgie: Svenske anmeldere roser Coldplay op til dansk koncert

Hvis man skal tro de svenske anmeldere, så kan dem, der skal til Coldplays to koncerter i Parken i København, godt glæde sig til et show med konfetti og lysende armbånd.

Coldplay optrådte også på Glastonbury i England i slutningen af juni, hvor billedet her er fra. (Foto: Samir Hussein © Getty Images)

Når de britiske herrer i Coldplay smutter på scenen i Parken i København tirsdag og onsdag aften, kan dem, der har billetter, godt regne med at få et helt spektakulært sceneshow.

Det skriver flere svenske medier, som har anmeldt Coldplays koncert i Friends Arena i Stockholm søndag aften.

Op til koncerten var der rygter om, at Rihanna ville kigge forbi for at synge ’Princess of China’ med Coldplay. Det skete ifølge de svenske dagblade ikke. Men muligheden er der igen i København, da Rihanna spiller på Refshaleøen torsdag.

Livenation, der arrangerer Coldplays koncerter, og Universal fortæller dog til DR Kultur, at de ikke har hørt noget om, at Rihanna vil kigge forbi Coldplay-koncerten i Parken.

Men ifølge de svenske anmeldere, så kan Coldplay sagtens klare koncerten på egen hånd.

Expressen: 4 stjerner

Den svenske avis Expressen kalder koncerten for ikke bare stilfuldt, men helt genialt. Anmelderen skriver blandt andet lystigt om et farveblinkende armbånd, som blev delt ud til alle publikummer.

- Coldplay tager arenarocken til et nyt niveau med sit spektakulære show. Med de flotteste lyseffekter nogensinde i dette land, skriver anmelderen.

Rent musikalsk skriver Expressen, at Coldplay er på samme niveau som på deres Mylo Xyloto-turné.

- Men som helhed virker det alligevel fremrangende, skriver anmelderen og tilføjer, at Chris Martin også formår at være tæt på publikum til trods alt det pompøse, tekniske tingeltangel.

Aftonbladet: 4 stjerner

Aftonbladets anmelder mener, at Coldplay har spillet bedre, men:

- Når de indrammer deres musik i oversvømmende kaskader af farver, lys, håb og tro, så formår de at opbygge en lille verden, som faktisk kan være ret svær at forlade, skriver Aftonbladet.

Anmelderen nævner, at de bedste sange under koncerten var ’The Scientist’ og ’Fix You’, mens David Bowie-hyldesten ’Heroes’ ikke ville være noget, der imponerede Bowie selv.

- ’The Scientist’ og ’Fix You’ har vi hørt før, men Coldplay ved, hvad sangene betyder for fansene og leverer dem lødigt og omhyggeligt, skriver Aftonbladet.

Svenska Dagbladet (giver ikke stjerner)

Anmelderen på Svenska Dagbladet er også fornøjet over koncerten. Hun skriver, at Friends Arena i Stockholm blev fyldt med konfetti, men at Coldplay egentlig ikke har brug for alle de effekter.

Hun havde dog gerne set, at nogle af Coldplays svenske partnere som Avicii eller Tove Lo - eller endnu bedre, at Rihanna, som spiller i den svenske hovedstad i aften, ville komme forbi.

- Men Coldplay klarer det uden problemer på egen hånd, skriver anmelderen.

Coldplay spiller i Parken i København tirsdag og onsdag kl. 19. Koncerten vil tirsdag blive sendt direkte fra Parken på DR's P3 fra kl. 20.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter