Kristendemokraterne efter drag-sejr: Danmark skal ud af grand prix

Kristendemokraternes landsformand vil have Danmark ud af Eurovision, efter at østrigsk drag queen vandt, og Rusland blev buhet ud af scenen.

Stig Grenov, landsformand for Kristendemokraterne, vil have Danmark ud af grandprixet.

Danmark skal ud af det internationale melodi grand prix, efter at den østrigske drag-queen Conchita Wurst i lørdags vandt Eurovision.

- Showet er blevet politiseret. Det handler ikke længere om musik, når en lille minoritet og kulturradikale har taget showet for at promovere deres egne holdninger. Det skal vi ikke bruge 250 millioner kroner på, siger Stig Grenov, landsformand for Kristendemokraterne.

Han mener, det er forkert, at så mange offentlige midler bliver kastet i et projekt, som ifølge ham propper et politisk statement ned i halsen på folk, og kalder det en politisk kampplads, der dyrker det outrerede.

Outreret at en mand i damekjole stiller op

- Det er outreret, at en mand stiller op med skæg og damekjole og ligner Jesus. Hele showet er blevet taget af nogen, som har en anden dagsorden, og som gør det fuldt normalt, at man klæder sig ud som en dame, siger han og tilføjer, at det, der før var en musik- og sangkonkurrence er blevet et stort propagandanummer fra start til slut.

Samtidig kritiserer Stig Grenov, at de to russiske sangerinder blev buhet ud af scenen, da de have sunget den russiske sang på scenen. Han mener ikke, det forbedrer situationen for de russiske homoseksuelle.

- Jeg tror ikke på, at det fører til dialog med russerne. Meningen var, at man kunne komme i dialog med russerne, men den platform er væk nu, fordi showet er blevet politiseret.

Er det ikke en overreaktion, når det kun er en enkelt gang, at en mand i kjole har vundet?

- Nej, det har vist sig over flere omgange, at det i stærkere og stærkere grad er en homoseksuel fest. Vi har ikke noget imod homoseksuelle, og vi synes, det er skrækkeligt, hvad der foregår i Uganda. Men det handler om, at nogen gerne vil promovere kønsløshed.

Penge skal i stedet bruges på forfulgte mennesker

- Han (Conchita Wurst, red.) siger, at vi er ustoppelige, og det viser med alt tydelighed, at det er et politisk håndværk, der bliver udøvet. Vi skal ikke bruge statsfjernsyn på politisk håndværk, siger Stig Grenov og foreslår at de 250 millioner kroner i stedet bliver brugt til at hjælpe forfulgte mennesker inklusive de forfulgte homoseksuelle.

Efter den østrigske sejr har flere russere raset. Blandt andet skrev en russisk politiker på Twitter: "For 50 år siden besatte den sovjetiske hær Østrig. Vi begik en fejl ved at give dem deres frihed. Vi skulle være blevet."

Stig Grenov mener dog ikke, at Kristendemokraterne taler Ruslands sag ved at droppe Eurovision.

- Nej, tværtimod. Vi kunne have sikret en dialog, fordi flere russere var her og kunne lytte til Vesten. I stedet buhede vi dem ud. Det tror jeg ikke hjælper de homoseksuelle i Rusland.

FacebookTwitter