Kun mandlige hovednavne spiller på årets Grøn Koncert

Ingen kvindelige hovednavne er på Grøn Koncerts program for i år. Vi har gjort, hvad vi kunne, siger arrangøren.

Kun mandlige musikere skal på de største scener, når Grøn Koncert begynder den 20. juli. (Foto: © Lasse Lagoni)

Rasmus Seebach, Christopher, Sivas, The Minds of 99 og L.O.C.

Alle de mandlige musikere var til stede, da Grøn Koncert i dag holdt pressemøde for at vise de største musiknavne frem fra årets spilleplan. Men kvinder, dem er der ingen af.

Sidste år var der ellers stor debat om, at festivalerne ikke havde inviteret nok kvindelige musikere, og det har blandt andet fået Roskilde Festival til at fokusere mere på de kvindelige kunstnere i år. Men tendensen viser sig altså ikke på Grøn Koncerts program.

Theis Petersen, der er indsamlingschef i Muskelsvindfonden, som er med til at arrangere Grøn Koncert, siger, at han gerne have set, at der også var kvinder, som skulle optræde. Men:

- Det har ikke kunnet lade sig gøre i år at finde nogen, der havde tid, lyst eller mulighed. Sådan er det nogle gange, siger Theis Petersen, indsamlingschef i Muskelsvindfonden, der sammen med Tuborg står bag Grøn Koncert.

Har været i dialog med 'en masse'

Han ønsker ikke at fortælle, hvilke kvindelige artister Muskelsvindfonden har forsøgt at få med, men han understreger, at der har været dialog med 'en masse'.

En rapport har tidligere vist, at størstedelen af kunstnere i den rytmiske musik er af hankøn, og netop uddannelses- og karrierevalg spiller også ind, mener han.

- Vi ville elske, hvis der var flere kvindelige artister på Grøn, og at der i det hele taget var flere kvindelige artister, man kan vælge iblandt. Men det har bare ikke kunnet lade sig gøre i år, siger Theis Petersen.

Grøn Koncert – som nu bare hedder Grøn – foregår fra 20. juli til 30. juli. Tre navne mangler stadig at blive offentliggjort. De tre sidste er bands, som ifølge arrangøren stadig har det store gennembrud til gode.

Værtsbyer for Grøn

  • København (20. og 30 juli)

  • Kolding (21. juli)

  • Aarhus (22. juli)

  • Aalborg (23. juli)

  • Esbjerg (27. juli)

  • Odense (28. juli)

  • Næstved (29. juli)