Kunder gik forgæves: Der er rift om Bowies nye plade

David Bowies nyeste album er populært blandt Fonas kunder, og sangerens gamle udgivelser får ny opmærksomhed på de digitale platforme.

David Bowies seneste og sidste album, 'Blackstar', var ikke til at købe med det samme, for de kunder, der ønskede pladen i Fona i går. (Foto: Billede fra Youtube © Columbia Records)

Det seneste døgn har særligt én kunstner meldt sin ankomst på afspilningshitlisterne.

Spotify er der lige nu ti nye sange på den globale top 50, og samtlige af de sange er med den nu afdøde David Bowie.

På en ottende plads finder man hans klassiker ’Heroes’, mens også hit som ’Under Pressure’, ’Let’s Dance’, ’Life on Mars?’ og den nye ’Blackstar’ er at finde på top 20.

Også hos Apples digitale musikbutik, Itunes, er Bowie dukket blandt de mest downloadede album.

Her ligger albummet ’Blackstar’, som Bowie udgav tre dage før sin død, på en førsteplads foran Adeles ’25’.

Hos Fona er der også godt gang i Bowie-salget. I kædens musikafdeling på Strøget i hovedstaden måtte mange dog gå forgæves i går.

For ’Blackstar’ blev allerede revet væk i weekenden, så kunderne måtte nøjes med at forudbestille albummet.

- Der var nærmest begravelsesstemning i butikken i går, og jeg vil tro, 70 procent af vores kunder ville købe den nye Bowie-plade, fortæller Oline Liv Stoustrup fra Fona på Strøgets musik- og filmafdeling.

Mere end 100 kunder i butikken har lige nu skrevet sig op til vinylen, der først leveres om 3-4 uger på grund af kø på trykkeriet. Cd’en er dog kommet tilbage på hylderne.

Sony Music oplyser til DR Kultur, at albummet lige nu er i restordre, og at man ikke ved, hvornår der igen kan leveres fra lager.