Lady Gaga kopierer Per Vers i ny musikvideo

Per Vers brugte i 2011 en gul Lego-mand, der åbner sit eget bryst, som cover til albummet 'Ego'. Nu har Lady Gaga valgt at bruge samme idé i sin nye video.

Der er mange ligheder mellem Per Vers cover til albummet 'Ego' og still-billedet fra Lady Gagas nye musikvideo.

Lady Gaga virker ualmindelig inspireret af den danske kunstner Per Vers i forbindelse med, at hun søndag præsenterede musikvideoen til nummeret 'Guy'.

I videoen er Lady Gagas hoved sat på en gul Lego-figur, der åbner sin egen brystkasse, hvor det flyder ud med Lego-klodser. Samme idé brugte danske Per Vers, da han udgav albummet 'Ego' i 2011.

Per Vers viser på sin Facebook-profil billederne af både sit album og et still-billede fra musikvideoen, som i den grad viser lighederne.

Ingen millioner på vej fra Lady Gaga

Desuden skriver han, at der ikke er nogen millioner på vej til ham, men at han er stolt over at være first mover.

Den gule legomand er nemlig ikke Per Vers kreation, men kunstneren Nathan Sawayas, som er kendt for at arbejde med Lego i sine værker.

https://www.youtube.com/watch?v=PNu_-deVemE

- Den gule mand har været vidt omkring. Det er nærmest blevet Nathan Sawayas varemærke og har været frontfigur på hans nye udstilling. Så det er ikke sådan, at jeg kan tjene penge på det. Som jeg også skrev på Facebook, så licenserede Nathan Sawaya brugen af billedet af skulpturen til mig og har nu også gjort det ved Gaga, siger Per Vers til DR Kultur.

Ny video på næsten 12 minutter

Lady Gaga offentliggjorde videoen til 'Guy' i søndags, som er en knap 12 minutters film fyldt med gagaske moves, fjollede hatte, topløse mænd og altså Lego-klodser. Sangen stammer fra albummet Artpop, som blev udgivet i 2013.

Nathan Sawaya er oprindelig uddannet advokat, men fik sit gennembrud i begyndelsen af 00'erne, da han blev en fuldtids Lego-kunstner.