Legendariske Queen spiller på Jelling Festival

Den jyske festival er klar med sit første hovednavn – og det britiske band tager amerikanske Adam Lambert med på vokal.

Guitarist Brian May og sanger Adam Lambert på scenen i England tidligere i år. Næste år kommer de til Jelling Musikfestival. (Foto: Tony Woolliscroft © Getty Images)

Der har været langt mellem de danske besøg, men næste år kan fans af Queen atter opleve det legendariske rockband på Jelling Musikfestival.

Det skriver festivalen på sin hjemmeside.

Det er kun tredje gang, at bandet spiller i Danmark, og ligesom sidst har de den amerikanske sanger Adam Lambert med på vokal.

Det var samme konstellation sidste gang, de spillede i Danmark ved en koncert i Herning sidste år. Første koncert var tilbage i 1978 med den tidligere frontmand og sanger Freddie Mercury ved mikrofonen.

Bandet har siden Mercurys død i 1991 bestået af de oprindelige musikere Brian May, Roger Taylor og John Deacon. Sidstnævnte trak sig dog i 1997.

Siden de to resterende medlemmer optrådte sammen med Adam Lambert i talentprogrammet ‘American Idol’ i 2009, har den unge amerikaner været eneste forsanger i bandet.

Queen har leveret klassikere som ’ Bohemian Rhapsody’, ’Radio Gaga’, ‘I Want To Break Free’, ’We Will Rock You’ og sportshymnen ’We Are The Champions’.

Adam Lambert slog igennem med sangen ’Whataya Want From Me’ og er lige nu aktuel med hittet ‘Ghost Town’.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk