L.O.C.: Vi måler pik konstant på de sociale medier

De sociale medier har gjort os alle mere tabloide, mere selviscenesættende og sindssyge, mener L.O.C., der dykker ned i emnet på sit nye album 'Sakrilegium'.

L.O.C. udgiver sit ottende album 'Sakrilegium' i dag. (Foto: Henrik Siegel © Territorium)

Egentlig skulle 2013 have været et roligt år for Liam O'Connor. 2012 var nemlig et af de hæsblæsende år, hvor han udgav hele to albums, lavede talentshowet 'Voice' på TV2, var på turné og giftede sig med Christiane Schaumburg-Müller.

- Jeg ville give mig god tid og lade det komme, som det gjorde. Men nu har jeg et arbejdsnarkoman-gen i mig, som gjorde mig rastløs af at gå derhjemme. Pludselig var vi i Bangkok og lavede noget, der ligner halvanden plade, siger L.O.C., som udgiver albummet 'Sakrilegium' i dag.

Der er en helt særlig grund til, at albummet har fået navnet 'Sakrilegium', som betyder at skænde det hellige. Kort fortalt er vi nemlig alle blevet sindssyge, fortæller L.O.C. Vi vil gøre alting mere ekstremt, vildere og større, end det i virkeligheden er - inklusiv L.O.C. selv.

Selviscenesættelse og intriger

- Jeg er af den overbevisning, at vi alle er i konflikt med os selv. Vi er blevet meget selviscenesættende og vil hele tiden vække noget intrigant og en interesse hos andre, siger han.

- Før i tiden kunne man blive sur, hvis tabloidpressen skrev en overskift, der ikke passede, men det gør vi alle i dag. Det hedder bare statusopdateringer. Vi gør det uden at tænke over, at vi driver over mod det negative for at få mest mulig feedback fra andre, siger han.

Selv om han tilstår, at det kan lyde en anelse gammelmandsagtigt, og at han understreger, at han ikke ønsker at belære nogen om noget, så mener han, at tendensen gør, at alt bliver mere overfladisk.

Ingen løftede pegefingre

- Jeg vil for alt i verden ikke lave en plade med løftede pegefingre. Det er bare ment som en kold konstatering af, hvordan tingene er. Vi måler pik kontant. Det er hele forudsætningen for de sociale medier efterhånden. Vi skal hele tiden vise, hvad det er vi kan, siger han.

- Et godt billede på det er, hvis man er til en fucking røvsyg fest. Lige så snart der kommer et kamera frem, så laver alle sammen en Miley Cyrus-posering med helvedes-finger og tungen ude af munden, som signalerer "ihh, hvor er det vildt". Men det er det bare ikke. Det er som at skrige uden lyd. Det er iscenesættelse, uden at det er virkelighedsnært, siger han.

Stoffer, bitches og blowjobs

Det at overdrive en situation gør L.O.C. også selv på sit album. På flere af numrene synger ham om gangster-lignende byture med stoffer, bitches og blowjobs, selv om han har fået hustru og hus. Men alligevel betyder det ikke, at hans sange skal handle om parforhold og familiefrokoster med svigerfamilien.

L.O.C. tog med størstedelen af bandet til Bangkok for at lave 'Sakrilegium'. (© PR-foto)

- Anders Lund Madsen spurgte mig engang, om jeg nu skulle til at rappe om pensionsopsparing. Vi kan jo alle forholde os til sex, og så er det en stor mulighed for mig at bearbejde de her små selvdestruktive tanker, jeg har, ved at skrive det ned på et stykke papir i stedet for at udføre det i virkeligheden, siger han.

Så du skriver om sex og stoffer for at undgå de tanker?

- Vold, sex og stjålne biler. Det er det, alle folk er tiltrukket af. Det er derfor, vi køber computerspil som GTA. Selv om jeg heldigvis har en fantastisk hustru og et dejligt hus, så laver det jo ikke om på, hvad jeg ser på computeren. Der skal jeg jo ind på World Star på nettet og se Fight Compilation of the Week, hvor folk står og tæver hinanden.

Storbylyd på albummet

I har lavet albummet i Bangkok. Hvad har det haft af betydning, at I har lavet det dér?

- Det har sat alting lidt på afstand. Når du kommer væk og får ro, kan du reflektere mere over tingene. Men det vigtigste har været, at vi blev isoleret og en af os ikke pludselig kunne smutte til et hurtigt møde.

- Byen har smittet af på lyden ved, at den er blevet mere drevet, mere varm, og samtidig er den lidt beskidt i det. Det er måske meget følsomt og nørdet at sige, men albummet lyder lidt af skyline og røde lamper, der blinker øverst på bygningerne. Men det er ikke en thailandsk plade. Det tætteste er, at vi fik den lokale hyggepianist fra Hilton til at spille outroen til nummeret 'Paradis brænder', griner L.O.C.

'Sakriligium' udkommer i dag, hvor L.O.C. spiller release-koncert i Koncerthuset i DR Byen. I morgen, 31. januar, spiller han koncert på Hermans i Aarhus.

Du kan lytte til L.O.C.'s numre på dr.dk/musik.

Facebook
Twitter