Lukas Graham slår Aqua og Whigfield

Bandet Lukas Graham er for femte uge i træk øverst på den engelske "Singles Chart" og slår dermed en rekord.

Bandet Lukas Graham har nu ligget i top på den engelske 'Singles Chart' fem uger i træk med nummeret '7 years.' (Foto: Simon Skipper © Scanpix)

Succesen fortsætter ufortrødent for bandet Lukas Graham. Her til aften bekendtgjorde "Singles Chart," at Graham og co. nu er det danske band, der har ligget i top i flest uger i træk nogensinde på den engelske hitliste.

Dermed slår Lukas Graham med nummeret '7 Years' Aquas 'Barbie Girl' og Whigfields 'Saturday Night', der fik hver fire uger på single-hitlisten i henholdsvis 1994 og 1997.

Også i USA hitter de fire drenge med sangen, der handler om forsangeren Lukas Grahams liv og om den far, han har mistet. '7 Years' blev i den forløbne uge den mest downloadede på iTunes og nummer ni på den prestigefyldte musikliste Billboard 'The Hot 100.'

Engelske Official Charts skriver desuden, at singlen fra Lukas Graham er den sang, der har taget det længste stræk i toppen af listen siden Mark Ronson og Bruno Mars toppede seks uger i træk tilbage i december 2014 og januar 2015 med nummeret 'Uptown Funk.'

Lukas Graham har for nylig optrådt live i både Seth Meyers og Conan O'Briens talkshows i USA, noget der også har givet stor opmærksomhed.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve