Lyden af fremtiden: Tilføj straks disse 3 kunstnere til din playliste

P3 har i dag offentliggjort de tre nominerede til talentprisen ved årets P3 Guld. Vi ser nærmere på de tre unge musikere, der skal være med til at tegne fremtiden for dansk musik.

De nominerede til P3 Talentet ved årets P3 Guld-uddeling: Soleima, Hugo Helmig og Noah Carter.

Swan Lee fik den. Ulige Numre og Quadron har fået den. Og sidste år fik Chinah den så; den prestigefyldte pris P3 Talentet.

Fredag den 22. september skal et nyt, fremadstormende navn på den danske musikscene så hædres med prisen, når årets P3 Guld afholdes i Koncerthuset i København.

Tre solister skal i år dyste om prisen - nemlig Soleima, Hugo Helmig og Noah Carter.

Vi har bedt musikredaktør på P3, Mathias Buch Jensen, sætte ord på, hvorfor netop de tre har gjort sig fortjent til en nominering til P3 Talentet.

Soleima

- Som kunstner er Soleima interessant, fordi jeg ikke helt ved, hvor jeg har hende. Der er noget uopnåeligt og mystisk ved hende, og når jeg hører hende, får jeg lyst til at finde ud af, hvad der gemmer sig bagved.

- Hun skiller sig ud og har en meget unik vokal, der lyder som noget fra en anden planet. Og så skriver hun nogle super gode popsange - helt enkelt.

0:00

Hugo Helmig

- Hugo er nomineret, fordi vi tror på, at det kommer til at gå ret hurtigt for ham ret snart. Han har noget ligefremt og uspoleret over sig, som man tydeligt kan høre på hans debutsingle.

- 'Please Don't Lie' besidder samtidig en umiddelbarhed og en åbenhed, der er med til at gøre den til et smash! Han kan godt gå hen og blive allemandseje i årene, der kommer.

0:00

Noah Carter

- Ud over at være pissedygtig rent teknisk er Noah Carters helt store styrke, at han beviser, at man godt have international karakter, også når man er fra Danmark.

- Han har helt klart nogle store, udenlandske forbilleder, som han battler med, og det synes jeg, lykkes for ham. Han er ikke bange for at føle noget og have noget på hjerte samtidig med, at han repræsenterer gaden.

0:00

Ud over P3 Talentet uddeles også P3 Lytterhittet og hovedprisen P3 Prisen, når Petra Nagel og Andrew Moyo fredag den 22. september er værter på P3 Guld-showet.

De nominerede i de to kategorier offentliggøres i løbet af næste uge.