LYT DR Big Band fejrer Ella Fitzgeralds 100 års fødselsdag med bravur

Under Copenhagen Jazz Festival sender P8 Jazz livekoncerter hele ugen – her kan du høre DR Big Bands fejring af sangerinden Ella Fitzgerald.

Den amerikanske jazzsangerinde Ella Fitzgerald ses her på et billede fra 1969, hvor hun var i København. (Foto: Bjarne Luthcke © Scanpix)

OBS! Koncerten er ikke længere tilgængelig, da DR ikke længere har rettigheder til at afspille den på dr.dk.

Hvis jazzsangerinden med den store stemme havde levet i dag, var hun fyldt 100 år.

Det fejrede DR Big Band forleden sammen med sangerinderne Sinne Eeg og Nnenna Freelon, som begge er markante stemmer fra nutidens jazzverden.

Sinne Eeg med sin sikre, indlevende vokal og Nnenna Freelon med den varme, sjælfulde klang. Sammen bragte de lytterne tilbage til Ella Fitzgeralds forunderlige sangunivers.

First Lady of Song

Med 13 vundne Grammy’er og millionvis af solgte plader bag sig har Ella Fitzgerald markeret sig som en af de mest ikoniske jazzsangerinder nogensinde.

I årtier bjergtog og inspirerede hun med sin knivskarpe timing, sin legendariske scat og en enorm vokalkraft. Få sangerinder har formået at nå Ella Fitzgerald til sokkeholderne, og derfor hyldede DR Big Band hende i et festfyrværkeri af en koncert.

To sangerinder og et DR Big Band i næsegrus beundring valgte at give koncerten undertitlen 'We Love You Madly'.

Kender du ikke Ella Fitzgerald endnu, så er det på høje tid at du stifter bekendskab med arven fra kvinden, der er blevet kaldt alt fra The Queen of Jazz til First Lady of Song.

Du kan streame koncerten HER.

Facebook
Twitter