LYT Er det her Danmarks næste fodboldhit? Overraskende samarbejde bag ny VM-sang

Dancehall-stjernerne Klumben og Pharfars gruppe Humørekspressen har indspillet 'Så er der mål' med Johnny Hansen fra Kandis.

I det nye afsnit af 'Gejst' kan man opleve Klumpen, Pharfar og resten af Humørekspressen i selskab med Johnny Hansen fra Kandis. (© (c) DR)

I år har dansktoppen 50 års jubilæum, men den folkekære genre fejrer fødselsdagen med visse udfordringer.

Problemet er et manglende generationsskifte, der truer med at gøre genren irrelevant for yngre lyttere, og det handler det nye afsnit af DR1s kulturmagasin 'Gejst' om.

Som Johnny Hansen, forsanger i Kandis, siger i udsendelsen, skal der komme nye sangskrivere, som kan skrive nogen nye sange, fremfor at genindspille klassikerne, hvis genren skal bestå.

Dancehall-stjerner fornyer genren

Et band, der de seneste år har taget udfordringen op, er Humørekspressen, der blandt andet består af de danske dancehall-stjerner Klumben og Pharfar. Og i programmet følger man, hvordan de sammen med netop Johnny Hansen skriver og indspiller en fodboldsang til støtte for det danske landshold til sommerens VM.

Den er blevet navngivet 'Så er der mål' og udkommer på fredag, den 9. marts. Allerede nu kan du dog høre halvandet minut af nummeret her.

0:00

I udsendelsen giver forsker og popekspert Henrik Smith-Sivertsen sin vurdering af nummeret, som han med et glimt i øjet siger "bruger alle de klichéer, man overhovedet kan", samtidig med at han mener, at det bestemt har sin charme.

Kulturmagasinet Gejst bliver sendt på DR1 kl. 21:55 onsdag aften

Facebook
Twitter