Madonna, Carl-Philip og Calvin Harris: Verden tager afsked med Avicii

Over hele verden begrædes den svenske stjerne-DJ, Aviciis død.

Den svenske verdensstjerne Avicii med det borgerlige navn Tim Bergling blev i dag fundet død på sit hotelværelse. (Foto: SOCIAL MEDIA © Scanpix)

Fredag eftermiddag blev Tim Bergling fundet død på sit hotelværelse i Muscat, Oman. Bergling var internationalt kendt under sit kunstnernavn Avicii og et markant navn på den elektroniske musikscene.

Kunstnerens tidlige død har udløst et hav af kærlige kondolencer fra hele verden på de sociale medier, og de mange reaktioner vidner om Aviciis format.

Farvel fra statsminister og prins

Avicii startede sin karriere som teenager, og allerede i 2012, i en alder af 22 år, var han blandt de ti rigeste DJs i verden.

Selv om han opnåede international succes i raketfart, bevarede Avicii den musikalske forbindelse til sit hjemland, Sverige. I 2013 komponerede han en sang i anledning af Eurovision, som i det år blev holdt i netop Sverige.

Sveriges statsminister var da også hurtig til at udtrykke sin sorg over dødsfaldet. På sin Instagramprofil kalder Stefan Löfven Avicii 'en af Sveriges største musikere i moderne tid'.

Også den svenske prins Carl Philip har kondoleret. Avicii optrådte, da Carl Phillip blev gift med Prinsesse Sofia, og han gjorde deres bryllup 'uforglemmeligt'.

- Vi er taknemlige for, at vi lærte ham at kende og beundrede ham som kunstner og den fine person, han var. Han gjorde vores bryllup uforglemmeligt med sin fantastiske musik, skriver prinsen.

Verdensstjerner kondolerer

Tim Berglings død har også fået international opmærksomhed. Avicii var kendt for sine musikalske samarbejder med andre kunstnere.

Her er det Madonna, der kondolerer:

- Så trist. Så tragisk. Farvel, kære søde Tim. Madonna samarbejdede med Avicii på hendes album fra 2015, 'Rebel Heart'.

Den britiske stjerne Robbie Williams begræder også den unge kunstner.

Blandt de første til at reagere på Tim Bergmanns død, var hans DJ-kolleger.

- Noget virkelig frygteligt er sket, skriver David Guetta på sin Twitter-profil:

- Tak for dine smukke melodier, vores tid sammen i studiet, hvor vi spillede sammen som DJs eller bare nød livet som venner, skriver den verdensberømte DJ.

Calvin Harris, som også er DJ og musiker, fløj også til tasterne om den tragiske nyhed:

Endnu står årsagen til Tim Berglings død ikke klart, men han trak sig tilbage fra de store scener i 2016 efter med et skrantende helbred. I 2014 fik han fjernet galdeblære og blindtarm som følge af kronisk betændelse i bugspytkirtlen, formentlig udløst af et stort alkoholforbrug.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk