Manden bag 'Despacito' slår ny Spotify-rekord: Derfor er sangen blevet et monsterhit

Vi ser på, hvad der skal til for at lave det perfekte sommerhit i anledning af, at sangen 'Despacito' går sin sejrsgang verden over.

Vengaboys og Lou Bega har tidligere lavet store sommerhits. I år er det Daddy Yankee, der sammen med landsmanden Luis Fonsi og Justin Bieber, leverer lyden af sommer. (© Scanpix og Getty Images)

"Despacito… this is how we do it down in Puerto Rico…"

Med mindre du har levet under en sten de seneste par måneder, så har du uden tvivl sunget med på sommerens helt store hit, 'Despacito', med de puertoricanske kunstnere Luis Fonsi og Daddy Yankee.

Nummeret, der også findes i et remix med superstjernen Justin Bieber, har i månedsvis toppet hitlisterne i både USA, Storbritannien og herhjemme.

Den store succes har blandt andet medført, at rapperen Daddy Yankee nu er den mest afspillede kunstner på streamingtjenesten Spotify i hele verden – som den første latinamerikanske kunstner nogensinde.

Desuden skulle sangens succes tilsyneladende også have medført et boom i antallet af turister, der de seneste par måneder har rejst til Puerto Rico, skriver Billboard.

- At være den første latinamerikanske kunstner til at ligge nummer ét på Spotify skaber præcedens, ikke blot for min karriere, men for musikindustrien generelt. Den musikalske, digitale revolution har forenet verden, og dette er beviset på det, udtaler Daddy Yankee, hvis rigtige navn er Ramón Luis Ayala Rodríguez, ifølge Billboard.

Lyden af et sommerhit

Men hvad er det, der gør, at netop 'Despacito' er blevet det helt store kendingsmelodi for sommeren 2017?

Og hvilke ingredienser skal et musiknummer egentlig besidde for at blive et regulært sommerhit?

Det har vi spurgt radiovært og musikekspert Henrik Milling om.

Og han er ikke overrasket over, at 'Despacito' er blevet et stort sommerhit.

- Et sommerhit skal rigtig gerne lyde af noget sydlandsk, og her må man sige, at 'Despacito' leverer varen. Den bliver sunget på spansk, man synger om Puerto Rico, og man føler næsten, at man står med fødderne i sandet, når man hører den, forklarer Henrik Milling og tilføjer:

- Og så hjælper det selvfølgelig også, at man lige har tilføjet Justin Bieber i en ny udgave af nummeret.

Her peger Henrik Milling på fem typiske ingredienser i et sommerhit.

1. En simpel, eskapistisk tekst

- Det skal være en simpel tekst med et eskapistisk tekstunivers. Det handler om, at vi skal af sted, vi skal ud og fyre den af og lade arbejdet ligge.

Eksempel: Vengaboys 'We're Going To Ibiza' http://mu.net.dr.dk/admin/ProgramCard/Get/urn%3adr%3amu%3aprogramcard%3a59634cce6187a40e1c7677f6

2. Masser af flirt

- Teksten skal rigtig gerne indeholde en ekstrem flirt, der må gerne ske lidt action med en lækker fyr eller en dejlig dame. Så er sommerferien en succes!

Eksempel: Lou Bega 'Mambo No. 5' http://mu.net.dr.dk/admin/ProgramCard/Get/urn%3adr%3amu%3aprogramcard%3a59634ce1a11f9f0df0e05a25

3. Smag af latin

- Et par spanske guitarer eller nogle reggaetoner sender straks vores tanker af sted mod Sydeuropa eller Caribien.

Eksempel: Laid Back 'Sunshine Reggae' http://mu.net.dr.dk/admin/ProgramCard/Get/urn%3adr%3amu%3aprogramcard%3a59634cce6187a40e1c7677f0

4. Tempoet går lidt ned

- Det er måske lidt overraskende, men hvis et nummer skal ramme radioen benhårdt, så må tempoet faktisk gerne gå lidt ned. Sådan et nummer sender signaler om, at vi skal slappe af.

Eksempel: Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber 'Despacito' http://mu.net.dr.dk/admin/ProgramCard/Get/urn%3adr%3amu%3aprogramcard%3a59634ce16187a40e1c7677fb

5. Et hit i 'de varme lande'

- Nogle gange skal der ikke mere til, end at en sang hitter i et land med godt vejr, hvor vi fra Nordeuropa rejser på ferie. Her spiller dj’ene noget andet musik, end vi er vant til, og så tager vi sangene med os hjem. Det er den type hit, jeg kalder 'lokal-dj-jackpotten'.

Eksempel: Las Ketchup 'The Ketchup Song (Asereje)' http://mu.net.dr.dk/admin/ProgramCard/Get/urn%3adr%3amu%3aprogramcard%3a59634cce6187a40e1c7677f3

FacebookTwitter