Manglende testamente åbner for juridisk slagsmål om arven efter Prince

Ifølge Prince’s søster Tyka Nelsom har hendes bror ikke tegnet noget juridisk gyldigt dokument, som kan dokumentere, hvordan hans formue skal fordeles blandt de efterladte.

Fordelingen af Prince's bo og rettighederne til hans musik skal nu fastslås. (Foto: Lucas Jackson © Scanpix)

Ifølge flere amerikanske medier har popstjernen Prince's søster Tyka Nelson indleveret juridiske dokumenter til en dommer i staten Minnesota og bedt om at få udnævnt en "særlig administrator", som skal forvalte broderens formue.

- Jeg kender ikke til noget testamente og har ikke grund til at tro, at den afdøde har indleveret nogen juridiske dokumenter af nogen art, står der i dokumenterne.

Størrelsen af Prince's formue er ukendt, men avisen LA Times henviser til et estimeret værdi af boet på mellem 150-300 millioner dollar, hvilket svarer til en-to milliarder.

Nyhedsbureauet AP skriver, at officielle optegnelser viser, at det drejer sig om ejendomme for mindst 27 millioner dollars svarende til knap 190 millioner kroner.

Heriblandt det berømte Paisley Park og adskillige huse, hvor diverse familiemedlemmer i dag bor.

Tyka Nelson har som den eneste af sangerens søskende samme forældre og har ønsket, at finansselskabet Bremer Trust skal administrere og forvalte boet efter hendes bror.

- Det er en usædvanlig situation at stå med en kæmpe formue og ikke have et testamente. Det kan betyde en potentiel juridisk krig om arven, siger Anta Cissé-Green, der har speciale i forvaltning - og arveret og som håndterer mange velhavende klienter til avisen LA Times.

Udover Tyka Nelson er de potentielle arvtagere til supsertjernens fem halvsøskende John Nelson, Norrine Nelson, Sharon Nelson, Alfred Jackson og Omar Baker.

Også Princes afdøde halvsøster Lorna Nelson er nævnt i dokumenterne, men hun har ingen børn.

Ifølge loven i Minnesota skal Princes ejendomme deles mellem hans søskende, eftersom han hverken efterlader sig en ægtefælle, børn, forældre eller bedsteforældre.

Den 57-årige sanger blev torsdag fundet død i en elevator i sit hjem Paisley Park Studios i Chanhassen, Minnesota.