Marie Key er Danish Music Awards helt store vinder

Sangerinden og sangsnedkeren Marie Key har haft et forrygende år, og det blev belønnet ved prisuddelingen.

Det er et år siden, at Marie Key udgav sit seneste album De Her Dage. (Foto: Martin Sylvest © Scanpix)

Hele seks statuetter blev det til for sangerinden og sangskriveren Marie Key, da der lørdag aften blev afholdt Danish Music Awards i Forum i København.

Prisuddelingen, der regnes blandt de mest prestigefyldte i Danmark, havde således en helt klar favorit på aftenen, hvor Marie Key kunne lade sig hylde som vinder i kategorierne årets danske album, årets danske kvindelige kunstner, årets danske hit, årets danske sangskriver, årets danske popudgivelse og årets danske livenavn.

Det er et år siden, at Marie Key udgav sit seneste album De Her Dage, der for alvor er blevet et gennembrud for sangerinden. Anmeldere tog godt imod albummet, mens fanskaren kun har vokset sig større i året, der er gået.

Quadron hædret

Duoen Quadron, der til daglig er bosat i USA har også haft et forrygende år, og det markerede de ved at sætte sig på tre priser på aftenen. Det blev til både en statuette og hæder i kategorierne årets nye danske navn og årets danske urbanudgivelse, mens duoens ene halvdel, Robin Hannibal, også fik prisen som årets danske producer.

Rock-rebellerne fra Volbeat, der ikke kun har succes i Danmark, men også i USA og resten af Europa, blev fejret med priserne for årets danske gruppe og årets danske rockudgivelse for albummet Outlaw Gentlemen & Shady Ladies.

Statuetten for årets mandlige kunstner kunne sangeren Shaka Loveless, der blandt andet har hittet med Dengang du græd, tage med hjem.

Ærespris til Shu-bi-dua

Den årlige ærespris gik i år til bandet Shu-bi-dua, der fik prisen overrakt af sidste års vinder, Thomas Helmig. Prisen er en hyldest for deres markante musikalske aftryk på det nationale fællesskab.

/ritzau/

Facebook
Twitter