Marie Key er tilbage: Fejl på mikrofonen gav helt ny lyd til min sang

Marie Key udkommer i dag med sit nye album 'Giganter'. I denne uge er singlen 'Korn' P3’s uundgåelige.

Marie Key er i dag ude med sit nye album 'Giganter'. Flere af numrene er produceret af Jay fra Nik og Jay. (© Sony Music)

Det begyndte med en slags jam i et musikstudie i New York.

Marie Key, Jay – den ene halvdel af Nik og Jay – og produceren Rasmus Bille Bähncke var i gang med at lave Marie Keys nye album 'Giganter', hvor de havde indspillet flere sange.

- Vi trængte til at lave noget sjovt og uforudsigeligt, siger Marie Key om det øjeblik, hvor nummeret 'Korn', der er P3’s uundgåelige i denne uge, sådan rigtig opstod.

0:00

Det fik Rasmus Bille Bähncke til at hive et nummer frem, der passede til en tekst, som Marie Key havde lavet, men endnu ikke udgivet.

Hun havde i længere tid haft en tekst liggende om korn, uden at hun havde haft held med at gøre den færdig. Teksten havde et samfundskritisk element over sig, som Marie Key syntes kunne lyde lidt for moraliserende. Men da hun begyndte at synge teksten, skiftede hun mening.

Autotune ændrede stemning

- Der var en fejl i studiet, så der var autotune på den mikrofon, jeg brugte. Da vi var færdige med sangen, kom det bag på mig, hvordan det lød, fordi jeg ikke var vant til at synge med autotune. Men autotune tog lidt af det moraliserende i teksten, og det gav den mere balance, siger hun.

'Korn' handler blandt andet om, at alle har en mening om alting og ytrer sig om det på nettet, men at de fleste egentlig bare har brug for noget stilhed.

Både temaet og lyden er noget, som Mathias Buch, P3’s musikredaktør, har bemærket.

- Det tog mig syv til otte gange, før jeg fangede meningen med ’Korn’. Jeg tør godt kalde den for Marie Keys hidtil mest kompromisløse hovedspring. For det, der først springer i ørerne, er, hvor konsekvent og markant anderledes en afstikker det her er fra hendes tidligere udgivelser, siger han.

Inspireret af hiphop

Den beskrivelse kan Marie Key godt genkende. I hvert fald mere eller mindre.

- Det er et afvigende nummer. På den ene side er jeg enig, men på den anden side lytter jeg meget til hiphop og har været meget inspireret af det i min sangskrivning. Så det er klart en genre, jeg føler mig beslægtet med.

Er der også en forskel i lyden på det nye album i forhold til det, du tidligere har lavet?

- Ja, det synes jeg. Det er et nyt kapitel og en ny fortælling. Albummet er lavet med to nye producere, og der er flere gæster med. Men det vil være en blanding af noget mørkt og lyst og noget med tempo og nogle mere stille sange.

Marie Keys fjerde album 'Giganter' udkommer i dag.

FacebookTwitter