Martin om comeback til P3 Guld sidste år: Det har ændret alt

Han har spillet på både Smukfest og Roskilde Festival og flere koncerter blev udsolgt på ingen tid. Det er gået stærkt for Saveus efter den første optræden for bare ét år siden.

Det var en stor oplevelse - både for Martin selv og for publikum - da han dukkede op igen til P3 Guld 2015 som Saveus efter flere år uden for rampelyset med nummeret "Levitate Me".

- Jeg var da rimelig nervøs...

Sådan lyder det lidt smågrinende fra den 24-årige Martin Hedegaard, når han tænker godt et år tilbage i tiden, kort før han skulle optræde med sit nye projekt "Saveus" til P3 Guld 2015.

En optræden, der blev kendt som Martin Hedegaards comeback, efter han i syv år havde arbejdet intenst med sin egen musik efter deltagelsen og sejren i det første X Factor i Danmark i 2008.

- Inden showet var det meget nervepirrende. Jeg var meget nervøs i forhold til folks reaktion på mit projekt, musikken og lyden og ikke mindst, hvem jeg var blevet til. Samtidig var der også en del i mig, der, efter næsten syv års arbejde, bare glædede sig til at stå frem og give den hele armen, fortæller Martin Hedegaard.

Hans optræden i P3 Guld sidste år var, indtil han kom på scenen, en hemmelighed. Faktisk også under hele det første vers, hvor man kun kunne se Martins silhuet.

- Så bliver man jo enormt glad, når man ser, hvordan folk tager imod det, men også, hvordan de udviste stor respekt for det valg, jeg havde taget, og at jeg havde gjort det på den her måde, siger Martin Hedegaard.

- Under vores optræden var der en helt speciel energi, der fløj igennem mig og drengene. Jeg tænker, det var forløsningen, som viste sig, siger han.

Og efter den optræden gik det rigtig stærkt for Saveus. Der blev lavet en showcase-tour med seks koncerter, og fem af dem blev udsolgt næsten med det samme.

- Det har ændret enormt meget. Det gik lige pludselig vildt hurtigt. Så spillede vi på Jazzhouse, min første koncert der, og den blev udsolgt på nærmest to minutter. Så blev Lille Vega også udsolgt, husker Martin Hedegaard.

Det hele kulminerede, da Saveus spillede på Roskilde Festival i sommer.

- For mig har det givet sådan en selvtillid - også på en måde, hvor man er sådan "yes!" over, at jeg kunne få lov til at gøre det på min præmis og få lov til at finde frem til, hvad det er for noget musik, jeg gerne vil lave. Og så er man jo enormt taknemmelig og glad for, at folk tager imod det og synes, det er fedt, siger han.