Martin om tiden efter X Factor-sejren: Jeg følte mig fanget i et kæmpe cirkus

Martin Hedegaard følte sig ikke ægte efter at have vundet ’X Factor’, fortæller han for første gang i et nyt DR3-program.

En imponerende stemme og jysk charme sikrede i 2008 ”Martin fra Ørum” titlen som den første danske 'X Factor'-vinder nogensinde.

Men den 15-årige sanger var ikke lykkelig i tiden efter tv-showet trods skrigende fans og pladekontrakt.

Det fortæller han åbnet om i den nye DR3-serie, ’Martin uden X’, der følger Martin Hedegaards arbejde med enmandsprojektet Saveus og hits som ’Everchanging’.

- Mine minder om tiden efter 'X Factor' er fyldt med en hel masse gode oplevelser, men også nogle oplevelser, hvor jeg bare havde det mærkeligt, fortæller Martin Hedegaard i programmet.

Kom og se ham fra tv

Efter ’X Factor’-sejren tog han rundt i landet sommeren over for at skrive autografer og synge.

I første omgang nød han at optræde og at blive tiljublet – ”det er jo megasejt og vildt for en 15-årig”, som han siger. Men så ramte tomheden.

- I løbet af den der sommer, kan jeg mærke, at der er noget i vejen med det, jeg laver – jeg er ikke glad. Jeg føler mig ikke ægte, når jeg synger de sange, eller overfor andre mennesker, fortæller Martin Hedegaard om dengang.

Der gik for meget ”kom og se ham fra tv” i den, når han var ude at optræde, syntes han. Musikken kom for meget i anden række, hvilket ikke huede den unge sanger.

Der var stor glæde hos Martin Hedegaard, da han vandt Danmarks første omgang af 'X Factor', men sejren blev ikke lykken for den 15-årige sanger ret længe. (Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)

For med sejren i ’X Factor’ blev Martin Hedegaard til kunstner. I hvert fald i hans eget hoved.

- Jeg var jo sanger og musiker nu. Det må jeg være ærlig og indrømme, at det troede jeg, at jeg var. Men du finder ud af, at du bliver ikke en artist af at komme ud af 'X Factor', siger han og tilføjer:

- ’X Factor’ er et underholdningsshow, og det tror jeg bare, at jeg blev dybt ked af og frustreret over, at jeg lige pludselig følte mig fanget i et kæmpe cirkus.

Trak stikket og fik mere respekt for sig selv

Derfor trak han stikket, gik i gymnasiet og skrev videre på sine egne sange langt væk fra mediernes søgelys.

Det opdagede pladeselskabet Copenhagen Records dog, og da P3 Guld-showet i 2015 løb over tv-skærmene, optrådte Martin Hedegaard for første gang som Saveus med debutsangen 'Levitate Me' til stående bifald.

- Jeg tror, jeg fik meget respekt for mig selv, da jeg trak stikket. Det her, det handler om at gøre det, man er glad for at gøre, siger Martin Hedegaard.

Du kan se mere til Saveus og Martin Hedegaard i ’Martin uden X’ på DR TV her.