Michael efter to dage i sit idols studie: Det er det vildeste, jeg nogensinde har prøvet

Michael Vestbos danske trio har haft nogle vilde studiedage i London, hvor bandet har indspillet i Mark Knopflers studie.

Michael Vestbo (th.) dyrker samme stemningsfulde guitarlyd som sit idol, britiske Mark Knopfler.Nu har danskeren også fået lov til at indspille en plade i hans studie. (Foto: © Collage, Getty Images og Jacob Schjødt Worm)

Michael Vestbo har egentlig en del mails, han skal have skrevet, men det er lidt svært med koncentrationen, for han har svært ved at få armene ned i disse dage.

Denne uge har på mange måder været noget ud over det sædvanlige for den 35-årige musiker.

Sammen med sit band, Vestbro Trio, har han været i London for at indspille gruppens kommende album – og det var ikke i et hvilket som helst studie.

Studiet er nemlig ejet af Michael Vestbros store idol, guitaristen Mark Knopfler, og ham fik de tre danskere tilmed hilst på. Hvordan det forløb, vender vi tilbage til senere.

Knopfler fik mig i gang med guitaren

Michael Vestbo har været fan af Knopfler og hans gamle band Dire Straits, siden han som spæd teenager i midten af 90’erne opdagede gruppens cd’er på tilbudshylderne i Stereo Studio.

- Jeg blev bare blæst bag over af guitarlyden på de album, så det var simpelthen det, der fik mig i gang med guitaren. Så for mig har det været helt crazy at være ovre i manden studie og indspille min egen guitar, fortæller Michael Vestbo begejstret.

Vestbo Trio dyrker samme stemningsfulde guitarlyd som Mark Knopfler på gruppens instrumentale udgivelser, så den britiske legende har været en stor inspiration.

0:00

Den 35-årige Michael Vestbo har også været til mange af Knopflers danske koncerter, hvor han har ’stået oppe foran scenen og råbt og skreget’, som han selv siger.

At han og vennerne i Vestbo Trio overhovedet fik booket to studiedage i idolets flotte og store studie kan de takke deres samarbejdspartner Peter Lyngdorf for. Han ejer Hi Fi Klubben og kender Mark Knopfler personligt, hvilket de tre gutter i Vestbo Trio så som en fin mulighed for at komme helt tæt på den kendte guitarist.

Den seneste tid har trioen derfor lagt penge til side efter koncerter, så de kunne betale for to studiedage i British Grove Studios i London.

Vestbo Trio med venner i studiet. Fra venstre er det Andrew Cook (tekniker), Jesper Smalbro (bas), Dennis Ahlgren (producer), Peter Lyngdorf, Michael Vestbo (guitar), Eddi Jarl (trommer) og Jacob Schjødt Worm (tekniker). (Foto: © Jacob Schjødt Worm, Jacob Schjødt Worm)

Og lige pludselig står han der

Mark Knopflers studie ligger midt i et boligkvarter og gør udadtil ikke det store væsen af sig, fortæller Michael Vestbo.

Men indenfor er en helt anden snak. Både fordi rummet var flot og lyden fantastisk, men også fordi trioen blev vartet op på smukkeste vis.

- Der var tre mand til bare at varte os op begge dage. Det er det vildeste, jeg nogensinde har prøvet. Man ringer på, døren går op og så spørger de, om man vil have kaffe eller te. Og så går de ellers i gang med at bære vores grej ind.

- Så vi har følt os som superstjerner derovre. Grunden til, at vi overhovedet har kunnet indspille en plade på to dage – to gange 12 timer – er, at der har været personale til alt det andet.

0:00

Og hvordan gik det så med ham, Mark Knopfler?

I løbet af den første dag, går det op for danskerne, at idolet faktisk sidder i studiet inde ved siden af, hvor han arbejder på sit eget næste album.

- Det viser sig, at vi har fået det store rum med alle de lækre faciliteter, og så har han åbenbart bygget et mindre studie til sig selv, hvor han altid kan sidde og arbejde, fortæller en glad Michael Vestbo og fortsætter:

- Vi havde ikke adgang derind til, men så gik det der store lobbyarbejde jo i gang for at få ham til at kigge ind og sige hej, så vi kunne hilse på ham og skyde et billede. Det sker så som det allersidste på dag nummer to – lige pludselig så står han der.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mark Knopfler i sit studie, hvor Vestbo Trio nu også har indspillet. (Foto: © Lionel Derimais, Getty Images)

- Så står vi der og taber kæberne

Det viser sig, at Knopflers kendskab til trioens ven Peter Lyngdorf får ham til at kigge forbi.

- Det, der er vores store held, er, at Peter er med derovre i studiet, så Knopfler kommer ligesom ind og siger: ’Nå, du sidder der, Peter’ og hilser på ham. Og så får vi jo også en lille snak med ham. Han ville gerne snakke og høre, hvad vi synes om stedet.

- Og vi står jo bare der, og har tabt kæberne alle sammen, for det er jo en kæmpe oplevelse.

Stemningen var desværre ikke til det store fotoshow, forklarer Michael Vestbo, der dog ikke er ked af, at han i dag ikke har et billede med idolet som minde, for snart ligger der jo et helt album klar som det ultimative.

- Nu var det jo gået rigtig godt med indspilningerne derovre, så det var jo bare prikken over i’et, at han rent faktisk kiggede ind. Også fordi, at det jo er det, som alle spørger om, når vi kommer hjem: Jamen, var han der så, siger Michael Vestbo og griner.

For den oplevelse glemmer han ikke sådan lige.

Vestbo Trio tager på turne til foråret og udgiver senere næste år deres tredje album.