- Min far har sagt, jeg ikke skal ævle for meget om ham

I dag kan du opleve den unge sanger og sangskriver Hjalmer på Spot Festival. Han fortæller her om at være ung, forvirret, oppe at køre - og at være Kim Larsens søn, når man gerne vil kendes som sig selv.

  • Hjalmers tekster handler om at være ung med alt, hvad det indebærer. (Foto: Tom McKenzie © Copyright: Tom McKenzie)
  • 10. februar udkom Hjalmers første single 'Hjem til en anden', og debutalbummet kommer til efteråret. (Foto: Tom McKenzie © Copyright: Tom McKenzie)
1 / 2

De tre seneste måneder har været en vild tid for den 21-årige sanger og sangskriver Hjalmer Larsen – eller bare Hjalmer, som er det, han præsenterer sig som, når han tager guitaren under armen og stiller sig foran mikrofonen.

10. februar udkom debutsinglen 'Hjem til en anden', der er afspillet over 300.000 gange på Spotify, og for nylig startede han sin turné, der blandt andet fører ham forbi denne uges Spot Festival, Langelandsfestival og Smukfest.

- Vi havde turnépremiere i Skanderborg for nylig, og det var første test på, om folk ville høre det. Man turde ikke håbe på noget, og jeg tænkte: 'Bare der er ti, der gider at høre det', siger Hjalmer.

- Men der var 80, der havde købt billet og som sang med på de to singler, fortæller den unge musiker, der selv mener, at han har fået en 'drømmestart'.

- Det har bekræftet mig i, at der forhåbentligt sker noget. Det har været en virkelig fantastisk tid, og jeg har gået rundt i en konstant lykkerus, fortæller han.

Kompleks kærlighed

Både 'Hjem til en anden' og hans anden single 'Marie' handler om at være ung og forelsket, og især de mere komplekse sider af kærligheden.

Og netop det at være ung med alt hvad det indebærer er også det gennemgående tema på debutalbummet, der udkommer til efteråret.

- Min musik handler om at være en ung fyr på 21. Der er så mange ting, man skal forholde sig til. Skal man vælge musikken? Skal man tage en uddannelse? Tør man kysse hende pigen? Det er en tid, hvor du skal realisere dig selv, uden at du ved, hvad der foregår omkring dig, siger han.

Og ikke mindst en tid, hvor man kan drømme stort om fremtiden.

- Jeg drømmer om at blive én af de største, at udgive plader og gøre det godt, siger han og tilføjer, at han er villig til at satse sig selv og arbejde hårdt for sin drøm.

- Lige nu er det musikken. Lige nu er der ikke nogen plan b. Jeg har fået den her kæmpe chance, og det er nu, at alle kræfter skal sættes ind. Så må vi se, hvor langt det rækker, siger han.

I fars fodspor

Og der er da også noget af et forventningspres at leve op til, når ens far hedder Kim Larsen. Men Hjalmer vil gerne kendes som sig selv og for sin egen musik.

Derfor krævede det også en del overtalelse at få ham til at tale om sin populære far.

- Min far har givet mig et rigtig godt råd: at jeg skal lade være med at ævle helt vildt meget om ham. Men det er heller ikke noget, jeg vil flygte fra, siger han.

Han mener dog heller ikke, det er en særlig fordel for ham at være søn af hele Danmarks nationalskjald. Heller ikke, selvom han har valgt karrieremæssigt at følge i sin fars fodspor.

- Jeg tror ikke, man kommer langt ved at profilere sig selv på det. Det kan man ikke bruge til noget i længden, siger han og fortæller, at han heller ikke er nervøs for de store forventninger, han har at leve op til.

- Det tænker jeg ikke over. Man er jo bare stolt af det, man kommer fra. Min far laver det, han laver, og jeg laver det jeg laver. Resten er ikke op til en selv, så jeg prøver ikke at bryde mit hoved med det, fortæller han.

En vild tid at være i live i

Når han i eftermiddag, sammen med sit band, giver en forsmag på sit album på Spot Festival, er det endnu en drøm, der går i opfyldelse, fortæller han.

Og store oplevelser har der været en del af på det seneste.

- Det største var nok den morgen, man vågnede den 10. februar, og den allerførste single var kommet. Alle var glade og spændte. Det var det sygeste i verden. Den aften tog jeg fra København til Odense for at fejre det med hjemmedrengene og sagde: Jeg giver øllene! Det er stadig det vildeste, jeg har prøvet, siger han.

- Men også da vi havde turnépremiere, og da jeg spillede i Go’ morgen Danmark. Det er en vild tid at være i live i lige nu, siger en glad Hjalmer.

Du kan opleve Hjalmer på Spot Festival fredag den 5. maj klokken 15.45 i Musikhuset Aarhus - Lille Sal.

3 facts om Hjalmer, der ikke handler om musik

  • - Jeg er meget glad for kaffe. Det har jeg været, lige fra jeg var helt lille. Dengang havde jeg en rød tin kop, og hver morgen fik jeg, hvad der svarer til en slurk kaffe i den. Så tog jeg avisen og vendte den på hovedet, og så sad jeg ellers bare og legede voksen. Lige siden da har jeg drukket rigtig meget kaffe, og det gør jeg også stadigvæk. Lige meget om den er kold eller fra dagen før. Kaffe er kaffe, og det er godt!

  • - Op til 3. klasse havde jeg en vane med, at jeg, efter hver time i skolen, gik op og gav læreren hånden og sagde: 'Tak for en god time!' Det var virkelig ikke for at være en fedterøv. Jeg tror bare, det var noget, jeg havde set i en film. Min matematiklærer tog det så nært, at når jeg en sjælden gang glemte det, så blev han sådan helt: 'Ej gud, har det været en dårlig time! Hvad har jeg gjort forkert?' Det er lidt pinligt, haha.

  • - Når jeg bliver interesseret i noget for alvor, så går jeg ind i det med alt, jeg har. Da jeg var mindre, ville jeg være cykelrytter, og der læste jeg hele Tour de Frances historie fire gange, tror jeg. Jeg kunne simpelthen alt. Da musikken kom ind, skulle jeg også vide alt om det. De få emner, jeg interesserer mig for, har jeg rigtig meget viden omkring, og med alt andet, er jeg sådan lidt: 'Det ved jeg ikke rigtig noget om'.

Facebook
Twitter