The Minds of 99 brager igennem med ny single efter to års stilhed

I fredags udgav The Minds of 99 den første single i to år – i denne uge er nummeret P3’s uundgåelige.

Forsanger Niels Brandt synger den nyeste single til fredagens P3 Guld i Koncertsalen. (Foto: Frederik Højfelt Nielen © dr)

Da prisshowet P3 Guld i fredags nåede sin ende, var det med det danske post-punk band The Minds of 99, der fyrede den af med deres nyeste single ’I'm Gonna Die’ efter to år uden nye udgivelser.

Singlen er på dansk med undtagelse af omkvædet, hvor sangens titel bliver sunget.

Selv udtaler to af bandets medlemmer, Niels Brandt og Jacob Bech-Hansen, til Go’ Morgen P3 mandag morgen, at de synes, at nummeret ”er fucking fedt”. Så fedt, at der blev fyret ekstra meget op for energien fredag aften - så meget at forsanger Niels Brandt virkede til at få næseblod, da nummeret klingede ud.

Her kan du se og høre den nye single, da The Minds of 99 optrådte til fredagens P3 Guld.

En stor aften

Bandet var spændte, inden de skulle på scenen i Koncerthuset fredag aften til årets P3 Guld efter to år, hvor gruppen har haft travlt med at turnere og indspille deres kommende album.

- Det var en fed aften for os, fortæller Niels Brandt.

- Vi har ikke været ude med noget i to år, og så står vi der til P3 Guld med vores nye sang – det var en stor aften, tilføjer han.

Og både publikum til showet og hjemme i stuerne var da også vidne til en helt særlig energi, der blev lagt i performancen af bandet.

Til det så de fleste måske også, at det ikke kun var musik, som bandmedlemmet Niels Brandt leverede.

Pludselig fik forsangeren næseblod, og der er blevet spekuleret i, hvorvidt det var ægte eller teaterblod, og hvad årsagen var. Det forsøgte radiovært Sara Bro at finde ud af denne morgen.

Helt ærligt, hvad skete der? Var det teaterblod eller fik du rigtig næseblod?

- Det var ganske almindelige følelser, forklarede Niels Brandt stadig uden at svare ja eller nej til ægtheden af blodtuden.

80’er lyden som drive

Selvom sangtitlen måske kan lyde noget tung, så er sangens fremtoning det bestemt ikke. Nummerets drive er nemlig båret af en 80’er lyd, som bandet ofte tillægger deres numre.

- Mange af vores sange på vores tidligere plader har det drive, som det her nummer også har. Så ender det så med at være noget nyt, fortæller de.

Den nye single er det første og eneste, vi endnu har hørt fra bandets kommende album, som lander inden for den nærmeste fremtid.

- Vi har stadig en plade, som vi er ved at lave, men det føles godt, at have den her lavet, fortæller forsangeren.

Bandet håber, at endnu et nummer - eller måske et helt album - rammer gaden inden deres næste turne i november.

Og indtil da må fans af The Minds of 99 nyde deres nyeste single, væbne sig med tålmodighed og spekulere videre over, hvad der egentlig foregik på scenen den aften til P3 Guld.