MØ er årets vinder af P3 Prisen

Sangerinden MØ er årets vinder af P3 Gulds hovedpris P3 Prisen og de 100.000 kroner, der hører med. Sporty Spice overrakte prisen.

Mø fik overrakt P3 Prisen af britiske Melanie C fra Spice Girls, som Mø har set op til i mange år. Hun har endda lavet en coverversion af gruppens 'Say You'll Be There'. (© Sony Music)

Den 25-årige sangerinde MØ er dansk musiks næste store stjerne, mener P3.

Fredag aften vandt hun derfor 'P3 Prisen' og de 100.000 kroner, der hører med, da P3 hyldede den danske musikscene ved P3 Guld-showet i Koncertsalen i DR Byen.

Til at overrække prisen var ingen ringere end Sporty Spice - Melanie C - fra pigegruppen Spice Girls dukket op.

Og det var i den grad til prismodtagerens store overraskelse, der rørt modtog prisen fra sit britiske idol.

- Tak til DR for at tro på mig. Det er for vildt, sagde MØ blandt andet i sin takketale.

MØ var pænt overrasket og målløs over, at P3 havde fået hendes idol Melanie C til at overrække prisen (© DR)

Vant til ros

Det er ikke første gang, at sangerinden med det borgerlige navn Karen Marie Ørsted får ros eller skulderklap for den sags skyld.

I marts fik hun ros for sit debutalbum 'No Mythologies To Follow', hun har fået positiv omtale i udenlandske medier, spillet udsolgte koncerter og har det seneste halvandet år leveret en håndfuld sange, der er blevet spillet flittigt i radioen.

MØ slog for alvor igennem med singlen 'Pilgrim' for et år siden - en sang, som hun i øvrigt optrådte med ved sidste års P3 Guld-show. Siden har hun udgiver EP'en 'Bikini Daze' og i år sendte hun så sit længeventede debutalbum på gaden.

Den fynske sangerinde vandt P3 Prisen foran Hymns from Nineveh og Panamah, der også var nominerede i kategorien.

God grund til at hylde

Det var fredag aften 13. gang, at P3 uddelte P3 Guld. Siden prisens ydmyge fødsel i 2001 har P3 hvert år kigget i den musikalske krystalkugle og hyldet lovende danske kunstnere på vej frem.

Undervejs er der for eksempel faldet priser af til kendte navne som Marie Key, Tina Dickow, Nephew, Mew, Peter Sommer, Quadron, When Saints Go Machine og mange andre.

Nik og Jay tog også en pris

Årets pris 'P3 Talentet' gik til urban-duoen Ukendt Kunstner. Den pris gives til en gruppe eller kunstner, der "meget vel kan give os næste års kæmpehit eller viser tegn på at have taget de første skridt i en lang og spændende karriere," som det hedder.

Derudover havde P3's lyttere stemt Nik og Jay og sangen 'Forstadsdrømme' til tops som vinder af kategorien 'P3 Lytterhittet'.

Ved aftenens show, der blev sendt direkte på DR3, var Monte Carlo-makkerparret Esben Bjerre og Peter Falktoft værter.

På scenen kunne man opleve optrædener fra MØ, Panamah, S!VAS, Hymns from Nineveh, WhoMadeWho, Stine Bramsen, Marvelous Mosell, Hedegaard feat. Lukas Graham og Ukendt Kunstner.

Du kan komme bag om showet og se billeder fra P3's livedækning af showet her.