'Mona' fik det til at boble i Jacob: 3 sange der giver mig hjertebanken

Den unge sanger og sangskriver Jacob Aksglæde peger på tre numre, der vækker klare minder om kærlighed.

Den 27-årige sanger og sangskriver Jacob Aksglæde debuterede i 2016 med EP'en 'Aksglæde'. (Foto: Andreas Hüttel)

Jacob Aksglæde har i sit relativt unge liv været forelsket mange gange.

Og den 27-årige frontmand i soloprojektet 'Aksglæde' bliver ifølge eget udsagn meget let forelsket.

Derfor er der også en del musiknumre, der vækker varme følelser i popsangeren, som DR i podcastserien 'Elsker Dig For Evigt' har udfordret til at komme med sit bud på en kærlighedssang.

Det blev til sangen 'Kliché', som du kan høre i artiklen herover.

Herunder fortæller Jacob Aksglæde om tre af de kærlighedssange, der har betydet meget for ham.

Søren Kragh-Jacobsen og Leif Lindskov: Kender du det? (1975)

Jakob Aksglæde hørte den første gang, da han gik i 2. klasse. Han sad i bilen med sin far og forstod, at det der med forelskelse også ville ramme ham en dag.

- Det er det første minde om, at jeg får vækket romantiske følelser af et stykke musik. Jeg har hørt masser af kærlighedssange før og efter det nummer, men jeg har ikke registreret romantiske følelser, som jeg gjorde det med Mona. Måske fordi jeg kunne se Mona for mig, siger Jacob Aksglæde.

- Jeg blev nysgerrig, samtidig med at jeg følte skam, fordi jeg måske ikke bør være interesseret i Mona endnu. Han siger jo også i sangen, at det er noget, man kan blive drillet med.

0:00

Wham: Last Christmas (1984)

Sangen minder Jacob Aksglæde om, at han blev kasseret over mobiltelefonen via en veninde under en julefest, da han gik i 7. klasse.

- Jeg var kæreste med en meget smuk og ombejlet pige. Jeg var total underdog i det forhold, og jeg havde en følelse af, at jeg kunne miste hende, siger Jacob Aksglæde.

- Jeg ringede til hende under en julefest for at spørge, hvorfor hun ikke er der, og så beder hun mig om at række telefonen til en af mine veninder. Jeg kan se på min venindes ansigt, at der er noget galt, og hun siger til mig, at min kæreste ikke vil se mig mere. Det var en bombe under min tilværelse.

0:00

Kashmir: Melpomene (2004)

Nummeret minder Jacob Aksglæde om en efterskoleforelskelse.

- Da jeg tjekkede pigerne ud den første dag, kunne jeg bare se, at Adriana var sød. Der var 150 mennesker eller sådan noget, så man kunne ikke huske alle navnene, så hun blev omtalt som Melpomene mellem mig og min roomie, Jeppe.

- Jeg lyttede meget til sangen på min ipod, når vi skulle slukke lyset klokken 22. Hun var meget smuk, og jeg var fascineret af tanken om, at jeg ikke kunne få hende.

- Men vi blev kærester efter en uge, og vi kendte ikke hinanden og passede ikke sammen. Det var er ret tydeligt tegn på, at jeg var forelsket i tanken om at være forelsket.

0:00
Facebook
Twitter