Musikanmelder: Nyt Prince-nummer er godt, men får ikke topkarakter

På etårsdagen for Princes død skulle seks nye numre have været udkommet. Boet efter musikeren har stoppet udgivelsen, men ét af numrene er sluppet ud. Du kan høre det her.

Prince døde for et år siden af en overdosis af piller. I dag skulle en ep have været udgivet. Men kun et enkelt nummer kan købes. (Foto: Bertrand Guay © Scanpix)

Etårsdagen for Princes død er blevet lidt mere dramatisk end blot at være en mindedag for en af verdens største musikere.

En ep, som skulle have været udgivet i dag, er nemlig blevet trukket tilbage, fordi Princes arvinger mener, at rettighederne til de seks numre tilhører dem.

Men titelnummeret er allerede lagt ud og kan stadig købes på ep’ens hjemmeside.

0:00

Godt, men ikke specielt originalt

P1 Eftermiddag har fået musikanmelder og Prince-kender Torben Holleufer til at lytte til titelnummeret ’Deliverance’. Og han mener, at nummeret lever op til Princes generelle standard.

- I forhold til det, han har lavet de sidste 30 år, så synes jeg, det er rigtig godt. Vi har den her lille start, hvor det lyder som Jimmi Hendrix. Så har vi sådan en tilforladelig og ikke et specielt originalt musikstykke, og så har vi en fantastisk guitarsolo. Men det lyder ret godt, siger han.

Men helt epokegørende er nummeret dog ikke, lyder det fra Torben Holleufer.

- Det er ikke på niveau med det fra 70’erne og 80’erne, hvor Prince hele tiden fornyede sig selv. Men det er helt sikkert et dejligt nummer.

- Det ligner tyveri

Det er producer Ian Boxill, der har udgivet ep’en, som han har indspillet sammen med Prince mellem 2006 og 2008. Men da nyheden om ep’en kom frem, krævede boet efter Prince at få stoppet salget. Ifølge dem har Boxill nemlig allerede underskrevet en aftale om, at numrene tilhørte Prince.

Derefter blev de numre, som endnu ikke var blevet udgivet, droppet.

Torben Holleufer mener dog, at det ligner tyveri.

- Hvis han (Boxill, red.) vitterligt har taget en kopi af numrene og meget belejligt smider dem ud et år senere, så synes jeg, det ligner tyveri. Jeg tror, at Prince-familien har en sag, siger han.

DR har allerede modtaget titelnummeret 'Deliverance'. Så længe nummeret fortsat sælges, kan man også lytte til det i denne artikel.

FacebookTwitter