Musikekspert: Bruno Mars er den største og vigtigste mandlige popkunstner

I aften spiller Bruno Mars i Royal Arena i København. Han er en helstøbt musiker, der hele tiden formår at udvikle sig og overraske, mener musikekspert Henrik Milling.

  • Bruno Mars er lige nu aktuel med singlen 'That's What I like', der ligger nummer to på den officielle amerikanske singlehitliste. (Foto: Carlo Allegri © Scanpix)
  • Bruno Mars modtager prisen for 'årets bedste album' under 2016-udgaven af Grammy Awards. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)
1 / 2

Han er en verdensberømt, prisbelønnet amerikansk superstjerne med millionvis af solgte album bag sig.

Alligevel forstår danskerne ikke, hvor stor en kunstner Bruno Mars, der optræder på Royal Arena i aften, rent faktisk er.

Det mener musikekspert og vært på P7 Mix, Henrik Milling.

- Bruno Mars er den største og vigtigste mandlige popkunstner, der findes på Jorden lige nu, kun udfordret af Justin Bieber, mener han.

Der er til gengæld stor forskel på de to kunstnere, når det kommer til musikalsk tyngde, mener Henrik Milling.

- Det er jo producerne, der gør Justin Bieber fed. Men det er Bruno Mars, der gør Bruno Mars fed, siger han.

Superstjerne eller joke

Bruno Mars står bag numre som 'Grenade', 'Just The Way You Are' – og den aktuelle single 'That’s What I Like', der i øjeblikket ligger nummer to på den officielle amerikanske singlehitliste, Billboard Hot 100.

0:00

Derudover har han sat sit musikalske præg på flere andre kunstneres numre, herunder monsterhittet 'Uptown Funk', der lå imponerende 14 uger som nummer 1 på hitlisten.

Én af forklaringerne på, at Bruno Mars alligevel ikke anses som så stor herhjemme kan være, at mange ikke tager hans musik helt alvorligt, mener Henrik Milling.

- Den har jo den her 'retro feeling', som mange ser som lidt hyggeligt og lidt som en joke. Den musikgenre har altid været svær for danskerne. Det er ikke fint, siger han.

Kan blive stor som Elvis

Men hvad er det, Bruno Mars kan? Det kan både statistikken og Henrik Milling svare på.

Lad os starte med statistikken først. Ud over, at han har solgt millionvis af album, vidner antallet af afspilninger på Youtube og Spotify om, at der er rigtig, rigtig mange, der gerne vil være med til den fest, som den funky popsanger inviterer til. Her er flere af hans singler blevet afspillet over 100 millioner gange.

0:00

Desuden har hans seneste album '24K Magic' fra 2016 solgt platin i USA - og han har høstet flere grammyer for sin musik. Bare for at nævne nogle få eksempler på hans store succes.

Bruno Mars optræder til Grammy Awards 20017 med nummeret 'Let's go Crazy' som en hyldest til afdøde Prince. (Foto: Lucy Nicholson © Scanpix)

Ifølge Henrik Milling er Bruno Mars en helstøbt entertainer, der hele tiden udvikler sig og viser nye sider af sig selv.

- Han er en 100 procent entertainer, der ikke har nogen svage sider, siger Henrik Milling.

Han fremhæver hans stemme, der kan nå op i det helt høje register, men også hans optræden til Super Bowl i 2014, hvor han viste, at han også kan begå sig bag et trommesæt.

For ikke at nævne hans 'fejlfri guitarsolo Prince style' under hans hyldest til den afdøde kunstner under Grammy-prisuddelingen tidligere på året.

- Han er i gang med at sætte sig selv op i Elvis-klassen. Elvis var den første, der ikke bare var superstar, men en super-superstar. At komme op i den liga kræver en lang karriere. Men hvis Bruno Mars bliver ved med at performe på det her niveau, så er det der, det ender, siger Henrik Milling.

FacebookTwitter